Målrik generalprøve endte uavgjort

Det endte 3-3 i generalprøven mot Mjøndalen før seriestart i OBOS-ligaen 2023. Mathias Grundetjern scoret to av våre mål. (Foto: Tor Erik Schrøder)

OBOS-ligarival Mjøndalen gjestet Sparebanken Sør Arena til vår siste test før seriestarten mot Moss om en drøy uke.

De oppmøtte fikk se Rolf Daniel Vikstøl re-debutere for oss, i tillegg fikk de se Jack Lahne fra start, som har vært ute med skade de siste kampene. Nytt på skadefronten var at Robstad, Gregersen og Grønn Pedersen måtte stå over med skader, i tillegg til Antonsson, Tveita, Schulze og Sawo som fortsatt er utilgjengelige.

Skadesituasjonen skulle gå fra vondt til verre i løpet av den første omgangen. Sindre Osestad måtte forlate banen etter en halvtime. Han ble erstattet av 16 år gamle Marius Nordal.

Spillemessig så endte den første omgang målløst. Lagene gikk til pause i det som var en relativt jevn og tøff omgang. Vi styrte banespillet og kom til mange farligheter, men klarte ikke produsere de aller største sjansene. Nærmest var Jack Lahne med et skudd fra skrått hold. Mjøndalen hadde et par store muligheter, men ble enten stoppet av Jasper eller skjøt utenfor på det de skapte i første omgang.

I andre omgang ble det en hel annen kamp. Her kom det hele seks scoringer. Mjøndalen tok ledelsen ved Martin Ovenstad etter en knapp time. Før ti magiske Start-minutter snudde kampen helt på hodet. Luc Mares dunket langpasninger oppover i banen, noe som var oppskriften til våre to første mål.

1-1 kom etter at en møtende Alagie Sanyang fikk ballen fra Luc. Sanyang spilte gjennom Grundetjern som var sikker alene med keeper. 2-1 kom som følge av en strålende 60-meterspasning fra Luc Mares til Marius Nordal. Nordal fant Sanyang foran mål som sendte oss opp i 2-1. Like etter presset Sanyang keeperen til å gjøre en feil, slik at Grundetjern ble servert åpent mål fra 30 meter. 3-1.

Så skulle Mjøndalen komme inn i det igjen. Kristian Lien reduserte til 3-2 på corner, før Joackim Solber utliknet i det 88. spilleminutt.

Vårt lag:
Torkildsen - Mares, Wormgoor, Vikstøl - Sjøkvist, Strannegård, Derviskadic, Grundetjern, Ness - Lahne, Osestad.

Innbyttere:
Jensen, Eftevaag, Dashaev, Nkubiri, Sanyang, Svela, Nordal.

1' Kampen er i gang.

3' Lahne farlig frempå to ganger i åpningsminuttene. Første blir han taklet i grevens tid på vei gjennom etter 10 sekunder. Så når han akkurat ikke frem på et innlegg like etter.

6' Vito Wormgoor får kampens første gule kort.

12' Stor Mjøndalen-sjanse. Lien kommer alene men setter skuddet utenfor mål.

14' Gult kort til Lien på Mjøndalen for en takling på Vito.

18' Stor sjanse for Lahne! Grundetjern i godt driv fremover slipper til Ness som legger hardt inn foran. Like før Lahne skal styre ballen i mål stusser den i en Mjøndalen spiller og Lahne rekker ikke å omstille seg.

28' Jasper med en flott redning alene mot en Mjøndalen-spiller.

30' Ai. ai. ai. Sindre Osestad pådrar seg en skade og må byttes ut. Nordal gjør seg klar for å komme inn.

33' Nordal kommer inn for Osestad.

36' Vi gjenvinner ballen høyt og et innlegg har retning mot Lahne midt foran mål. Blir klarert rett før skuddøyeblikket.

45' Lahne på farten. Bruker fart og smidighet da han kommer seg rundt og forbi Mjøndalen-forsvaret. Skuddet går rett på keeper fra skrått hold. God sjanse.

45' Pause i en jevn og tøff kamp. Vi har styrt spillet og kommet til mange farligheter, som ikke har resultert i de aller største sjansene enda. Mjøndalen har hatt et par store muligheter, men har enten blitt stoppet av Jasper eller skutt utenfor.

46' Andre omgang er i gang. Ingen bytter for oss.

55' Tverrligger! Mathias Grundetjern løper flott i bakrom og løfter ballen over keeper, men i tverrliggeren og ut. Nære!

58' Mjøndalen tar ledelsen 0.1

58' Sanyang har kommet inn for Lahne. Dashaev har kommet inn for Vikstøl.

66' Nære utlikning fra Wormgoor på halvspretten! Alagie Sanyang header ned til Vito, som fra 25 meter ser at keeper er på halvdistanse. Skuddet sniker seg like utenfor.

67' Ny god redning av Jasper. Redder nydelig 1-mot-1.

69' Strannegård med et strålende innlegg mot Sanyang. Prøver å flikke ballen i mål, men får ikke nok kontakt og ballen går utenfor. Stor sjanse.

71' 1-1! Luc Mares med en nydelig pasning opp til Alagie Sanyang som vender opp og sender Mathias Grundetjern gjennom alene med keeper. Mathias gjør ingen feil og triller ballen til venstre for keeper og i mål.

75' 2-1! Nydelig pasning av Luc Mares som dunker ballen 60 meter opp i banen, rett på lissa til Nordal som på ett touch sender ballen videre til Alagie Sanyang som setter ballen i mål!

77' 3-1! Sanyang presser keeper til å gjøre en feil. Spiller ballen rett til Grundetjern som fra 30-meter har et åpent mål å sikte på. Grundetjern treffer det tomme målet og øker til 3-1.

83' Kristian Lien reduserer på en corner. 3-2

88' Mjøndalen utlikner ved Joackim Solberg. 3-3.

90' Slutt. Det ender uavgjort i generalprøven etter en mildt sagt målrik andreomgang.