Jon-Helge Tveita tilbake i lett balltrening

Her trener Jon-Helge Tveita (t.v.) med ball for første gang etter han røk korsbåndet i fjor sommer. Motstander i fotballtenniskampen i Sørlandshallen er Tom Strannegård. (Foto: Erlend Dunsæd)

Annonse:

- Det kjentes veldig godt å snøre på seg fotballskoene igjen, sier forsvarsspilleren.

Det var mot Fredrikstad på Sparebanken Sør Arena 31. juli i fjor at Jon-Helge Tveita ble kneskadet, og måtte hjelpes av banen av fysioterapeut Pål Erik Pedersen og klubblege Espen Johnsen.

- Jeg jaget en ball som gikk inn mot keeper, så kom det en forsvarsspiller i veien. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men foten min hang fast i gresset mens overkroppen var på vei fremover. Jeg fikk en overstrekk i kneet, og med en gang en uggen følelse i kroppen, forteller 30-åringen.

Uken etter fikk Jon-Helge Tveita det som for alle fotballspillere kan kalles en marerittbeskjed: Det fremre korsbåndet var røket. Han ble operert 22. august, og har ikke trent med ball siden. Men nå er han altså omsider så smått tilbake igjen, men som han sier:

- Det er ennå lenge til jeg kan være med i full trening.

Tom Strannegård trente heller ikke for fullt i dag på grunn av litt smerter i det ene kneet.

- Jeg er på bedringens vei nå, men trolig ikke klar for kamp mot Fløy kommende fredag, dessverre, sier den 20 år gamle, svenske midtbanespilleren.

Annonse fra Obos-ligaen: