Jenter 15-landslagsspiller klar for Start Kvinner

Her skriver Jenter 15-landslagsspiller Anny Kerim-Lindland under på papirene som gjør henne til Start-spiller i 2023. 15-åringen kommer fra MK, der hun forrige sesong også spilte for klubbens Gutter 16-lag! (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

- Det er både gøy og stas å ha signert for Start Kvinner. Jeg håper å score mange mål, og bidra til en god sesong som skal ende med opprykk til 2. divisjon, sier Anny.

Den siste tilveksten til Isabella Hayes Sundbys Start-lag begynte å spille fotball allerede mens hun gikk i barnehagen. Sine første fotballsko slet hun ut i Giv Akt på Vigeland.

- Jeg har alltid spilt sammen med gutter, og etter hvert begynte jeg å score masse mål. Da skjønte jeg at dette var noe jeg virkelig ville satse på. Siden er det bare blitt gøyere og gøyere, sier 15-åringen. 

Anny valgte å melde overgang til MK for to år siden. Der spilte hun i 2022-sesongen for både J15 og J17, og G16! For J15-laget scoret hun 29 mål på åtte kamper! På G16 ble det ett mål på 10 kamper.

- Det er kjempegøy å bryne seg på guttene. Jeg elsker utfordringer, sier Anny, som har store ambisjoner som fotballspiller.

- Planen er å bli best, spille for det norske A-landslaget og komme meg til en toppklubb ute i Europa. Men først skal jeg skyte Start oppover i divisjons-systemet, sier Anny.

Isabella Hayes Sundby, trener for Start Kvinner, er veldig glad for at Anny Kerim-Lindland har signert for klubben.

- Anny er en ekstremt talentfull ung spiller fra Agder. Hun vil spille spiss hos oss, hovedsakelig i nummer 9-posisjonen. Hun er veldig rask, godt trent og passer vår angrepsstil veldig bra. Hun er i tillegg en målscorer, sier Issy, og legger til:

- Anny har funnet seg godt til rette i gruppen vår. Til å være så ung, viser hun både modenhet og profesjonalitet. Hun vil fortsette å trene noe med MKs guttetropp, noe vi er veldig fornøyd med. Vi takker dem for samarbeidet og den fantastiske jobben de har gjort, og gjør, med Anny.

Start Kvinner spiller sin første offisielle treningskamp lørdag 4. februar kl. 13.15. Motstander i Sørlandshallen er Randesund. Der kan Anny Kerim-Lindland få sin debut i gult og svart.

FAKTA

Navn: Anny Kerim-Lindland

Født når og hvor: 21. mars 2007 i Kristiansand

Posisjon på banen: Spiss

Tidligere klubber: Giv-Akt og MK

Landskamper/mål: 4 J15 / 2

Favorittspillere: Erling Braut Haaland og Ada Hegerberg

Favorittklubb: Manchester United

Ambisjoner: Å spille på det norske A-landslaget og for en toppklubb ute i Europa

Annonse fra Obos-ligaen: