«Jeg føler jeg nå spiller den beste fotballen i min karriere»

Her, på denne, lille, slitte kunstgressbanen på toppen av Sødal Terrasse i Kristiansand, slet Peter Reinhardsen ut sine første par fotballsko, da som Donn-gutt. Nå er 23-åringen en bærebjelke på Starts A-lag. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

Peter Reinhardsen har vært Starts beste spiller i to av de tre siste hjemmekampene. Mot Fredrikstad sist søndag scoret han også sitt første seriemål for sesongen. 23-åringen blir gjerne matchvinner også mot Bryne på mandag.

- Jeg har ikke scoret så mye mål i det siste, så det var deilig å få den ballen i mål. Det var ordentlig gåsehud-stemning på tribunen. Det blir ikke bedre enn det, sier Peter Reinhardsen når vi møter ham på en fridag. Eller fridag og fridag, fru Blom, Peter må ha en treningsøkt uansett.

Kampen mot Fredrikstad åpnet sjansefattig. Men i det 29. minutt dempet Reinhardsen et innlegg fra Henrik Robstad fra venstresiden, og plasserte ballen i det høyre hjørnet.

- Folk har sagt at jeg ikke traff veldig godt. Da svarer jeg at jeg synes det holdt i massevis, ler 23-åringen, og legger til:

- Jeg har fått en del meldinger fra kompiser etter scoringen, det samme har mine foreldre fra sine venner. Jeg setter pris på alle jeg har fått.

- Trives med ballen i beina

Peter Reinhardsen var ikke i førsteoppstillingen til Sindre Tjelmeland før til cupkampen mot Moss 29. juni (3-0 – red.anm.). Siden har han vært fast på høyrebacken, på bekostning av sine gode venn Sander Sjøkvist.

- Jeg hadde noen tanker inni meg da jeg fikk sjansen mot Moss, at «nå skal jeg slippe meg løs, og prestere så godt jeg overhodet kan». Siden føler jeg at jeg har hatt progresjon, ser Reinhardsen, og fortsetter:

- Jeg er inne i en god periode nå, føler meg i god form, og at jeg bidrar til at laget presterer bedre. Jeg føler jeg nå spiller den beste fotballen i min karriere. 

 Opprinnelig Donn-gutt

Peter Reinhardsen er født og oppvokst på Sødal Terrasse i Kristiansand, og er opprinnelig Donn-gutt. Han gikk til Start som 11-åring, og vant blant annet Plussbank Cup (nå Sør Cup – red. anm.) og Adidas Cup for Starts G14-lag sammen med blant andre Sander Sjøkvist.

- Jeg spilte på midtbanen til jeg var 15, da ble jeg trukket ned som midtstopper. Siden junioralderen har jeg vært back og midtstopper.

Peter gikk gradene til Starts G19-lag, og var en viktig del av Start 2 fram til sommeren 2018. Da valgte han å forlate Start til fordel for Jerv, og så Arendal. Vinteren 2021 hentet daværende trener Joey Hardarson ham tilbake til Start.

- Hvem vil du si har betydd mest for din fotballkarriere?

- Først og fremst familien, som har støttet meg helt siden starten. De har vært med på både opp- og nedturene, og skal ha en stor takk for at jeg er kommet dit jeg er nå.

- Jeg har hatt dyktige trenere gjennom hele karrieren, så jeg tør ikke trekke frem noen spesielle. Men jeg skylder hver enkelt en stor TAKK.

- Må på vinnersporet

Foran mandagens kamp mot Bryne ligger Start på 9.-plass med 26 poeng. Det er bare tre poeng opp til KFUM Oslo, som innehar den siste kvalik-plassen. Bryne er nummer 13 med 16 poeng.

- Bryne-kampen er utrolig viktig, vi må inn på vinnersporet og plukke trepoengere. Jeg vet vi har en tøff høst i vente for å klare opprykk, som fortsatt er målet vårt. Det er en stor drøm for meg å spille i Eliteserien.

- Hvilke andre ambisjoner har du som fotballspiller?

- Som alle andre fotballspillere, så drømmer jeg om å spille i utlandet. Min drømmeklubb er Arsenal. Men første «pri» er å rykke opp med Start, sier Peter Reinhardsen, som har denne oppfordringen til det sørlandske fotball-publikummet foran Bryne-kampen:

- Dere må fortsette å stille opp. Jo flere av dere som kommer, jo flere mål skal vi score, også jeg!

EE7BCCC8-527E-42B9-ADCF-0705E60ADB18.jpeg
Fredrikstad-keeper Håvar Jensen må fortvilet innse at Peter Reinhardsens skudd triller inn i hans venstre hjørne, og gir Start 1-0 og tre viktige poeng. (Foto: Tor Erik Schrøder, NTB).

FAKTA:

Navn: Peter Reinhardsen

Født: 21. april 1999 i Kristiansand

Høyde: 186 cm

Yrke: Fotballspiller

Draktnummer: 5

Posisjon: Forsvarsspiller, høyre back

Annen favorittklubb: Arsenal

Annonse fra Obos-ligaen: