- Jeg er veldig stolt av denne redningen

Jasper Silva Torkildsen har gjort mange fantastiske redninger i sin korte karriere mellom Start-stengene. Fredag vartet han opp med denne i 1-1-kampen mot Esbjerg på Dronningborg stadion i Randers. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Annonse:

- Jeg er veldig stolt av denne redningen. Det er en heading fra kort hold som kommer fort og er veldig godt plassert, sier Jasper når han får se fotograf Tor Erik Schrøders bildeserie.

Kampen på Dronningborg Stadion i Randers var 43 minutter gammel da Esbjerg fikk corner. Den ble slått inn foran mål, der en av vertskapets spillere traff godt med pannebrasken, og ballen hadde strak vei mot hjørnet. Så vartet altså Jasper opp med et nytt tigersprang og fikk fistet ballen over tverrliggeren.

- Det tar bort litt av gleden at Esbjerg scorer like etterpå, og kunne gå til pause med ledelse, men men... Både jeg og laget får bare fortsette å jobbe knallhardt og strukturert for å utvikle oss videre til neste kamp, sier det storvokste keepertalentet fra Hellemyr i Kristiansand, som Start-fansen kaller «Norges nummer 1».

- Det var helt fantastisk å spille kamp igjen, og enda bedre å høre fansen synge og rope navnet mitt. Jeg fikk også minglet og pratet mer med mange enn jeg vanligvis får, så også det var veldig gøy. Tusen takk til alle som tok turen ned sammen med oss, dette var en uforglemmelig tur, og jeg håper at det ble en god opplevelse for alle, sier 19 -åringen.

At Start-fansen setter veldig stor pris på Jasper som keeper, og kanskje like viktig, som person, fikk vi et nytt bevis på i frokostsalen på Superspeed på nedfarten fredag morgen. Da kåret de ham til «Årets spiller» i 2022.

- Da jeg fikk prisen som «Årets spiller» av fansen, så tror jeg ikke jeg helt skjønte hvor stort dette er, i alle fall ikke der og da. Nå i etterkant skjønner jeg at det er utrolig stort, og jeg er veldig takknemlig, sier Jasper.

Annonse fra Obos-ligaen: