- Jeg er bedre rustet nå

Gudmundur Andri Tryggvason (19) ha lagt bak seg et vellykket låneopphold på Island. Nå er den ferske cupmesteren klar til å kjempe om en plass på Start-laget.

Annonse:

- Det (å dra på lån) var nok et bra valg på dette tidspunktet. Nå kommer jeg tilbake med mer selvtillit og er bedre rustet for å sloss om en plass på laget her. Det hjalp meg mye, spesielt mentalt, å få spille regelmessig på bra nivå, sier Andri, som var tilbake på trening på Sparebanken Sør Arena denne uken.

Unggutten reiste hjem til Island og klubben Vikingur i mai, og etter en litt tøff start har han virkelig levert varene i den islandske toppserien. Sesongen ble kronet med cupgull 14. september, klubbens første cupgull siden 1971. 20 kamper og åtte mål ble det totalt på 19-åringenen.

- Det var tøft de første tre kampene. Jeg var ikke helt i kampform og trengte litt tid på å bygge meg opp. I den fjerde kampen scoret jeg, og etter det så gikk det egentlig slag i slag, sier Andri.

Han kom til klubben før 2018-sesongen, men har til gode å markere seg på førstelaget i Start. Etter halvannet år i Norge var det godt å komme hjem til familien på Island, og mors mat.

- Det var fint det. Det ble mer og bedre mat enn jeg lager selv! At jeg kjente ligaen og motstanderne godt fra før gjorde det også lettere å tilpasse seg, sier han.

 

Cupmester

Høydepunktet under oppholdet var naturligvis å vinne cupen.

- Det var veldig stort,  det var en av de største kampene i klubbens historie. Spesielt ettersom det var så lenge siden sist klubben hadde vunnet, sier Andri.

Hvordan var det å spille cupfinale?

- Jeg var ikke stresset, jeg koste meg. Det var mye hype før kampen, og vi ville gjerne vinne!

Andri beskriver fotballen på Island som ganske lik som i Norge, men laget hans utmerket seg som et ekstremt «spillende lag».

- Vi var et veldig spillende lag, vi fikk lov å utfolde oss. Det var en veldig gøy måte å spille på, og jeg følte vi utviklet oss mye gjennom sesongen, sier han.

Han spilte som venstre ving i en 4-5-1/4-3-3-formasjon, og også litt hengende spiss. Siden han dro har Joey Hardarson tatt over som trener permanent, noe Andri synes er fint.

- Det er fint å ha en islandsk trener, men Joey hjalp meg før også da han var assistenttrener. Men det er fint å ha en å snakke med som kjenner meg godt og vet hvor jeg kommer fra, sier Andri.

Ettersom han ikke kan spille for verken første- eller andrelaget i innspurten har Andri nå fått et spesielt treningsprogram for å være best mulig rustet når sesongoppkjøringen starter i januar.

- Det blir mye og hard trening de neste månedene. Jeg håper også å bli tatt ut til U21landslaget i november, og da er planen å være i god form til da.

Hva er målet nå som du er tilbake i Start?

- Det er å ta en dag av gangen og levere 100 prosent på hver trening. Jeg gleder meg til å komme i gang igjen, og jeg tror jeg har større muligheter til å hevde meg nå.

Se hva Joey synes om Andris låneopphold og hans muligheter i Start.


Annonse fra Obos-ligaen: