Jasper: - Mathias skaffet 3 poeng, jeg passet bare på dem

Vår 18 år gamle keeper, Jasper Silva Torkildsen, er i full gang etter flere måneder på sidelinjen med hjerteproblemer. Nå leverer vår nummer 1 feberredninger på løpende bånd.

Annonse:

- Det er utrolig deilig å være tilbake mellom stengene. Jeg har vært ute med hjerteproblemer en god stund. Det var veldig tøft å sitte stille uten å kunne gjøre noen ting - tøft både fysisk og mentalt, sier Jasper Torkildsen og legger til:

- Jeg hadde et godt team rundt meg som fikk meg inn i rytmen igjen, og nå har jeg fått trent godt i noen måneder nå, slik at jeg nå føler meg god.

18-åringen fra Hellemyr har spilt de fire siste kampene denne sesongen, og har holdt nullen i tre av dem. Han stengte buret i 3-0-seierene mot henholdsvis Moss i cupen og Stjørdals/Blink i ligaen, i tillegg til at han spilte en avgjørende rolle i mandagens 1-0-seier borte over KFUM.

Redning i verdensklasse
 

I det 68. minutt, på stillingen 1-0 til oss, vartet Jasper opp med en redning i verdensklasse. En Kåffa-spiller skjøt hardt fra langt hold. Ballen gikk via ryggen til Vito Wormgoor, og hadde redning mot krysset - men der var Jasper på plass med en lang arm og fikk avverget utlikningen.


- Skuddet kom fra ganske langt ute, og jeg ser ballen kommer mot venstresiden, men så ble det en retningsforandring. Ballen mistet ikke noe fart av retningsforandringen, den fikk bare mer høyde og en vanskelig dupp, sier den sjarmerende keeperen.

- Jeg var på vei nedover, men måtte omstille meg til å gå oppover. Jeg hadde kun tatt ett steg til siden, så jeg klarte å omstille meg og fikk kastet opp en hånd. Jeg tror jeg fikk tuppen av to fingre på den. Det var utrolig deilig.

Det var en skikkelig matchvinnerredning, som viste seg å ble vel så viktig som Mathias Grundetjerns seiersmål.

- Jeg sa til Mathias etter kampen at han skaffet oss tre poeng, og at jeg bare passet litt på dem.

På mandag venter ny hjemmekamp, der Jasper lover å stenge buret for Martin Ramsland og co. når Sandnes Ulf kommer på besøk.

- En barndomsdrøm
 

I forrige hjemmekamp fikk Jasper sin A-lagsdebut på Sparebanken Sør Arena, noe som har vært en drøm for Jasper siden barndommen.

- Det har vært helt fantastisk å spille de siste kampene nå. Den hjemmekampen vi hadde mot Brann... Å høre stemningen og høre lyden var for meg en barndomsdrøm "deluxe". Det var nydelig, så tusen takk til alle som kom. Jeg håper dere kommer på neste kamp også.


Neste hjemmekamp er altså førstkommende mandag, 18. juli klokken 18:00, mot Sandnes Ulf. Billetter kan kjøpes her.

Annonse fra Obos-ligaen: