Jasper blir i Start ut 2026

Her skriver Jasper Silva Torkildsen under på kontrakten som gjør ham til Start-spiller også de neste fire årene, til 31. desember 2026. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

Her er dagens førjulspresang til alle Start-supportere: Keepertalentet Jasper Silva Torkildsen har skrevet ny kontrakt som binder ham til klubben ut 2026.

– Jeg er i kjempeglad. Året vi snart har bak oss, har vært helt fantastisk. Jeg kan ikke vente med å få flere gode minner ute på nå snødekte Sparebanken Sør Arena. Jeg gleder meg masse, og er veldig takknemlig for all støtten jeg har fått fra fansen og klubben som viser hvor mye de har tro på meg. Jeg skal jobbe beinhardt i 2023. Nå skal vi opp, sier Jasper Silva Torkildsen.

Jasper kom til Start fra Vigør før 2021-sesongen og debuterte for A-laget i cupkampen borte mot Express i juli, der Start vant 8-0. I september fikk han også Obosliga-debuten borte mot Bryne. I år han han vært trener Sindre Tjelmelands førstevalg mellom stengene, og har også debutert på U20-landslaget.

– Året har vært et eneste langt eventyr, jeg hadde aldri forestilt meg at det kunne bli så bra. All kjærligheten jeg har fått har gitt meg et nytt syn på fotball-familien på Sørlandet, sier 18-årigen (fyller 19 21. desember).

 

– En av Skandinavias fremste unge keepere

Sportssjef Magni Fannberg sier dette om hvorfor Start har skrevet ny langtidskontrakt med Jasper nå:

– Denne signeringen er en viktig brikke både i lagbyggingen og ikke minst for keeperteamet de neste årene. Vi har sikret oss en av Skandinavias fremste unge keepere, sier Fannberg, og legger til:

– Jasper er en keeper som har fått øynene på seg for den innsatsen han har lagt ned, og kontrakten viser hvilken tro vi har på ham. Han viser tydelig sin kjærlighet til Kristiansand, IK Start og troppen vi bygger nå.

 

– Ressurs på og utenfor banen

Erik Ruthford Pedersen, som møtte Jasper i Vigør høsten 2017 og har trent ham i flere år, gratulerer både det store keepertalentet og Start med signeringen.

– Dette er noe alle bifaller. Jasper er en topp keeper, lojal lagkamerat og en person som er en ressurs på og utenfor banen.

– Han har gitt meg alt en keepertrener kan ønske seg; fantastiske treninger, som bare vi opplever, og suverene kamper som også har ført til den posisjonen han har hos publikum. Og, ikke minst, situasjoner som er utfordrende og krever ekstra hardt arbeid for å være klar til neste trening og kamp.

– Det har vært en sann glede og privilegium å være trener og mentor for Jasper. Nå gjelder det å glede seg til fremtiden, sier Ruthford Pedersen.

 

- Kan nå så langt han vil

Nå er det Mats Mørch, Starts keeper-trener, som skal sørge for at Jasper utvikler seg videre.

– Det er fantastiske nyheter at Jasper har forlenget avtalen sin med oss. Med tanke på prestasjonene og utviklingen han har vist i år er dette fullt fortjent. Jeg gleder meg til å jobbe videre med ham for å gjøre ham til en enda bedre keeper til neste år, sier Mats Mørch.

Start-trener Sindre Tjelmeland er også veldig glad for at Jasper nå har skrevet ny langtids-kontrakt med klubben.

– Både som type og spiller har han hatt en stor utvikling i året som har gått, og hvor langt han kan nå styrer han egentlig bare selv. Vi ser fram til fortsettelsen med Jasper mellom stengene, sier Sindre Tjelmeland.

Annonse fra Obos-ligaen: