Isabella er på plass på Start-kontoret

Tirsdag ble Isabella Hayes Sundby presentert som Start Kvinner sin første hovedtrener. Fredag hadde hun sin første arbeidsdag på Sparebanken Sør Arena. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

- Jeg ble tatt imot med åpne armer, alle har vært støttende og veldig hyggelige. G17-trener Eirik (Moen Eskedal), som jeg skal dele kontor med, tok meg med på tur rundt arenaen for å se på fasilitetene. Det har ikke vært skremmende i det hele tatt, smiler Isabella Hayes Sundby, eller bare «Issy».

Det var altså på tirsdag nyheten om at 29-åringen fra Manchester skal trene IK Start Kvinner de neste to sesongene, ble offentliggjort. 

- Det har gått i hundre siden nyheten sprakk. Det har jo vært en del formelle ting som må ordnes, blant annet i forhold styret og spillerne. Men nå er jeg  veldig klar for å komme skikkelig i gang, sier Sundby, som forrige sesong var spillende trener for Gimletrolls kvinnelag. Nå skal hun «kun» være trener.

«Issy» startet på akademiet til Manchester United som syvåring, og har senere i karrieren representert klubber som Manchester City og Leicester på proffnivå. Hun har spilt profesjonell fotball i 14 år. 

- Jeg kommer til å være på kontoret her hver dag fram til jul. Så tar jeg en pause, før jeg er på plass igjen like over nyttår. Det er en del logistikk som må ordnes, blant annet med tanke på troppen. Vi trener fortsatt rolig to ganger i uken fram til jul, sier Isabella Hayes Sundby, og legger til:

- Det er litt vanskelig å si nøyaktig når troppen min en komplett. Det er noen som skal på prøvespill, men tidlig i januar må det meste være på plass. Datoen vi har satt for å starte treningene, er 9. januar, noe som er et fint tidspunkt å begynne sesongoppkjøringen.

Annonse fra Obos-ligaen: