2D3393BC-9528-49F7-B819-0CAE93FED1EA

IK START ER ÅRETS KLUBB

En toppfotballklubb består av mer enn spillere, trenere og det sportslige apparatet, og utmerkelsen Årets klubb handler om hvordan klubbene gjør det «utenfor banen». Derfor er vi i Start ekstremt glade for å motta prisen.

Annonse:

Vi er veldig stolte over å ha blitt kåret til årets klubb!

- Dette er en hyllest til hele klubben, og ikke minst administrasjonen, for det gode arbeidet som er gjort det siste året. Jeg vil skryte av alle  som har stått på. Denne prisen er et resultat av lagarbeid, ikke av enkeltpersoner, sier en svært stolt Terje Marcussen, Starts daglig leder. Han var selv til stede og mottok prisen på 50.000 kroner på Norsk Toppfotballs 50-årsjubileum i Oslo torsdag kveld.

- Det er en stor ære å vinne en slik pris, som Start aldri har vunnet før. Den viser at vi antakelig gjør veldig mye riktig i administrasjonen i øyeblikket. OBOS sine profesjonelle folk har vurdert oss på syv ulike punkter, som vi har scoret høyt på på veldig mange av. Blant annet sa de at serviceinnstillingen og begeistringen i Start for tiden er unik, fortsetter Marcussen.

Her følger begrunnelse fra OBOS-ligaen:

«Prisen «Årets klubb» er derfor først og fremst ment som en påskjønnelse til de som jobber på klubb-kontoret. Denne prisen skal inspirere og motivere til en best mulig innsats på de administrative oppgavene som markedsarbeid, økonomistyring og aktiviteter rettet mot supportere og publikum.

Hver klubb i OBOS-ligaen er målt og bedømt for sin innsats på ett sett med ulike kriterier, som blant annet deltakelse og engasjement i ulike ligaaktiviteter og kampanjer, bruk av sosiale medier, økonomistyring, fasiliteter og publikumsopplevelser. I tillegg er det i 2022 lagt vekt på deltakelse og engasjement rundt prosjektene OBOS-tipset, Årets fotballfrivillig og OBOS-ligamagasinet. Hver klubb er tildelt fra ett til seks poeng for hvert kriterium, der seks poeng er det beste. Deretter legges poengene sammen klubben med høyest totalscore står igjen som årets vinner. 
I år sto det mellom disse fem klubbene: SK Brann, IK Start, Sandnes Ulf, Skeid og Stabæk Fotball.

Årets vinner

Årets vinner har hatt sine utfordringer både på og utenfor banen denne sesongen. Likevel har klubbens administrasjon og markedsavdeling mer enn innfridd forventningene både for  ligasponsor OBOS og klubbenes egen organisasjon, Norsk Toppfotball. Klubben scorer jevnt over meget godt på alle kriteriene den er målt etter, men spesielt imponerende er den utstrakte imøtekommenhet, serviceinnstilling, kreativitet og entusiasme som preger de ansatte ved klubbkontoret.»

Annonse fra Obos-ligaen: