- Hver eneste kamp nå er utrolig viktig

Frank Thomassen blogger om kampen mot Sandnes Ulf.

ET REVANSJESUGENT START-LAG!
Kampen mot Ham Kam ble en stor nedtur etter en fin periode med 12 kamper uten tap. Heldigvis vant ikke Sandefjord mot KFUM, og dermed er det fremdeles stor spenning om hvem som skal rykke opp sammen med Aalesund. Etter smellen på Hamar, håper jeg virkelig vi får en gjeng Start-spillere som er klare for å revansjere fadesen fra forrige helg, men også tapet mot Sandnes Ulf tidligere i sesongen!

TABELLEN
3. Start............24 15-3-5 39-25 49 poeng
9. Sandnes Ulf..24 9-5-10 39-36 32 poeng

SANDNES ULF
Sandnes Ulf hadde en forferdelig august måned og tapte alle sine 5 seriekamper i den perioden. Tar vi med 1-3 tapet den 1.september mot Sandefjord hadde laget 6 strake tap og 6-16 i målforskjell. I den perioden ble det også klart at trener Bengt Sæternes ikke får forlenget kontrakten med klubben.
Men etter kampen mot Sandefjord, fant Sandnes Ulf plutselig formen igjen og har etter dette vunnet 3 strake seire mot Notodden, Tromsdalen og Raufoss. Det har nok gitt en liten dose selvtillit før laget skal til Kristiansand.

Laget har i tillegg heng på kvalikplassene og er i øyeblikket kun 3 poeng bak Sogndal og Nest Sotra som har 5 og 6 plass.

Toppscorer for de lyseblå fra Sandnes er Kent Håvard Eriksen med 11 fulltreffere. Nestemann er Kachi - som har 9 scoringer så langt. Disse to har dermed scoret 20 av lagets 39 scoringer så langt og må helt klart passes godt på.

Ser vi på hvem som har flest målgivende så er det Ingvald Halgunset. Kantspilleren har vært nest-sist på 9 scoringer så langt.

Sandnes Ulf har ingen spesielle skadeproblemer og har heller ingen spillere som soner karantene i denne kampen.

SANDNES ULF's 5 SISTE
24 august: Sandnes Ulf - Aalesund 1-2 (serie)
1 september: Sandefjord - Sandnes Ulf 3-1 (serie)
15 september: Sandnes Ulf - Notodden 1-0 (serie)
18 september: Tromsdalen - Sandnes Ulf 1-4 (serie)
22 september: Sandnes Ulf - Raufoss 3-1 (serie)

IK START
Hos Start er Damion Lowe og Isaac Twum tilbake etter å ha sonet mot Ham Kam. Trolig er det Hammer-Berger og Segberg som må vike. Ellers så er Jonas Deumeland skadefri igjen og går tilbake i målet. Kristoffer Tønnessen er tvilsom, men har kommet seg mot slutten av uka og det er håp om at han blir klar. Hvis ikke går Henrik Robstad inn på venstrebacken.
Framover på banen er Martin Ramsland bortimot skadefri og vil nok starte på topp.

Dermed starter vi nok med dette laget (4-2-3-1)

DEN OMVENDTE KAMPEN
Den omvendte kampen ble spilt på en elendig gressbane i Sandnes den 22. april. Det ble en jevn kamp hvor man fordelte sjansene ganske godt mellom seg, men etter at Sandnes Ulf tok ledelsen ved Kachi etter 61 minutter var hjemmelaget klart best. Derfor var det ikke noe å si på at de også fikk en scoring til da Kent Håvard Eriksen scoret på en heading etter 68 minutter. Kampen ebbet ut med en etterhvert fortjent 2-0 seier til hjemmelaget mot et tafatt Start-lag.

I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Jerv - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Ham Kam ble delvis ødelagt allerde før kampstart da Jonas Deumeland måtte kaste inn håndkleet med ryggproblemer. Inn kom en noe kamprusten Alexander Pedersen som fikk en vanskelig kamp i Start-buret.
Det hele startet derimot med et offensivt Start-lag som gikk rett i strupen på hjemmelaget og skapte to sjanser det første minuttet, men så ble også Kristoffer Tønnessen skadet - og vi måtte gjøre et bytte allerede etter 10 minutters spill. Knappe 10 minutter senere scorer Ham Kam på et sleivskudd som treffer armen til Sildnes. Hadde man hatt VAR ville denne scoringen blitt annulert, men så lenge vi ikke har det, ble denne stående. Ti minutter senere har Skaanes en kjempesjanse da han kommer alene med keeper, men skyter utenfor. Etter 38 minutter får Ham Kam frispark og Nymo Matland slår inn mot mål. En ganske ufarlig ball som dessverre seiler inn bak en litt passiv og feilplassert Start-keeper.
I 2.omg skaper vi flere store sjanser, men etter 61 minutter glipper det bak igjen, og Alegre hos Ham Kam får heade inn 3-0 uten store problemer. Etter 78 minutter blir ydmykelsen komplett da Skaanes scorer selvmål etter nytt innlegg fra Matland.
Selv om vi ikke var 4 mål svakere enn Ham Kam i denne kampen, var dette et stort steg ned i forhold til det vi har levert de siste månedene.

Heldigvis klarte KFUM å score to sene mål mot Sandefjord og med 3-3 i den kampen er det kun 1 poeng mellom Sandefjord og Start - men nå er det laget fra Vestfold som er i førersetet - med 6 kamper igjen.

Lørdag ettermiddag skal Start få sjansen til å revansjere seg. Man skal selvsagt revansjere det smertefulle tapet på Hamar, men man skal også revansjere tapet i Sandnes tidlig i sesongen. Sandnes Ulf har derimot kommet i bedre form i det siste og har nå også los på kvalikplassene. Dermed vil nok de lyseblå fra Sandnes gjøre alt de kan for å få med seg poeng hjem fra Kristiansand.

Hos Start så er Damion Lowe tilbake etter karantene og vi så i kampen mot Ham Kam hvor mye han var savnet. Damion Lowe er en rå duellvinner, og oser autoritet i midtforsvaret til Start. Så får vi bare håpe at Lowe ikke pådrar seg noen flere gule kort, så vi kan ha han med i alle de 6 kampene som gjenstår. Det kan bli helt avgjørende når status skal gjøres opp i begynnelsen av november.

Det er kun 6 kamper igjen denne sesongen - og 3 av disse er på hjemmebane. Det er kanskje en del som velger TV-stolen lørdag ettermiddag etter fadesen på Hamar, men jeg håper virkelig at folk ikke glemmer at Start nå har 5 strake hjemmeseire, og hver eneste kamp nå er utrolig viktig.
Jeg tror Sandefjord kommer til å avgi poeng - og dermed kan Start absolutt rykke opp om laget vinner sine gjenstående kamper. Jeg tror absolutt at vi kan ta 18 poeng på våre 6 resterende kamper, men da må vi levere noe helt annet enn det som ble vist på Hamar. Vi må se spillere som løper mer enn motstanderen. Vi må se spillere som kjemper med og for hverandre. Vi må se spillere som gir absolutt alt de har - selv om de er tomme for krefter - og så må vi se et Start-lag som tar vare på sjansene sine og som forsvarer seg godt.

Vinner vi, så setter vi litt press på Sandefjord - som får besøk av Ham Kam søndag ettermiddag. Kanskje vi kan få litt hjelp av Abu i den kampen?
Det er absolutt lov å håpe at Start igjen er på 2.plass når denne runden er ferdig.

Ta turen til Sparebanken Sør Arena og hjelp Start-gutta til sin 6 strake seier på hjemmebane. Alt Start nå kan gjøre er å vinne sine kamper og håpe at Sandefjord ikke gjør det samme..

God kamp alle Start-venner og HEIA START!