Hurra for supporteren Henrik og Camerons hattrick

Etter utvisningen mot Arendal i går kveld tok Henrik Robstad i andre omgang plass på tribunen med supporterne. Det får Start-stopperen mye skryt for av Bjørn Mayer i denne supporterbloggen. (Foto: Hilde Caspersen).

Annonse:

BJØRNS SUPPORTERBLOGG: Resultatet i gårsdagens cupthriller i Arendal er det eneste som betyr noe. Vi er ett skritt nærmere Ullevål. Etter å ha fulgt kampen på fvn.no sitter jeg med inntrykk av at dette ikke var noen festforestilling. Men hvem bryr seg om det når vi pakker ned festantrekket for å tilbringe finalehelga i Oslo neste år?

Så kan vi kritisere Henrik Robstad for situasjonen som sendte ham av banen. Men deretter oppfører han seg som en ekstrem klubbspiller, når han bestiger tribunen, og er en av supporterne som hjelper oss til seieren derfra. Jeg har stadig mast om hvor viktig supporterne er, og nå var Robstad en av dem. Han har pinadø skjønt det.

Så var det Cameron Cresswell, da, som angivelig ikke er med i fremtidsplanene til Start, og som skal ha fått beskjed om å finne seg en ny klubb. Dette var inntil kampen i går, etter min mening, en korrekt vurdering.

Så tar han utfordringen som en mann, og viser hvorfor Start hentet ham fra U-23 laget til Derby, der han siste sesong gjorde 11 mål på 19 kamper, med legenden Wayne Rooney som manager. I går «peiset» briten inn tre mål, og bør i mine øyne aspirere sterkt til en plass på laget som søndag skal slå Kongsvinger på Sparebanken Sør Arena. Jeg synes det er fantastisk å se spillere som tar kjempeutfordringer på strak arm. 

Nå er riktignok Arendal en enklere motstander enn lagene vi møter i OBOS, men de er langt fra noe dårlig lag. Så grattis Cameron! Jeg håper du fikk rasket med deg matchballen - den har du ærlig fortjent. 

Og ikke minst viktig: Nå kan Sindre Tjelmeland og co. la Jonatan Braut Brunes hvile til han er helt kvitt ankelskaden. Og i tillegg kan Alagie Sanyang få spilletid. Han scoret villig vekk i treningskampene og i Kåffa, så bare han finner selvtilliten, som er så viktig for fotballspillere, så vil det løsne for ham også.

Så må jeg gi honnør til Arendal. De er absolutt ikke et dårlig lag, noe tabellposisjonen og prestasjonene deres i PostNord-ligaen viser. Jeg tror at de kan rykke opp, og med noen få forsterkninger, klare seg i OBOS. 

Arendal er regionens (gamle Aust-Agder) største by, med et bra publikum og et flott fotballanlegg. Så vidt jeg vet har de også næringslivsfolk med interesse for klubben, som er villige til å tilføre de nødvendige pengene. 

Så se opp, Jerv, dere kan få en hard konkurrent i nærområdet.

Bjørn Mayer

Annonse fra Obos-ligaen: