Frodebilde

Her er Starts nye keeper-trener

Frode Birkeland er ansatt som ny keepertrener i Start.

Annonse:

- Det er hardt arbeid som gjelder! 

Frode Birkeland er helt tydelig på hva som skal til for at Start-keeperne skal bli enda bedre.

SE VIDEOINTERVJU NEDERST I SAKEN

- Smånervøs og spent

Starts nye keepertrener overtar etter Erik Ruthford Pedersen som har svært lang fartstid i samme rolle.

- Ja, jeg har kjent på dette en stund. Jeg er smånervøs og veldig spent. Det er store sko å fylle her. Han er en legende i keepertrenermiljøet, men jeg er klar til å ta fatt på utfordringen, sier Birkeland.

Frode Birkeland har lang erfaring som spiller og fotballtrener. I løpet av sin spillerkarriere har han blant annet vært innom Sogndal, Åsane Fotball, Eik-Tønsberg, Lyn, Lillestrøm, Ham-Kam Kongsvinger. I 2005 la han opp, men fortsatte etter hvert karrieren som trener.

>> KJØP SESONGKORT HER!

Bakgrunn som spiss

Starts nye keepertrener var i flere år hovedtrener i Drøbak/Frogn. I 2013 begynte den tidligere spissen som keepertrener i Hønefoss. De to siste sesongene har han vært en del av trenerapparatet i Obosligaklubben Levanger.

- Jeg ser nok ting på en litt annen måte som gammel spiss. Samtidig har jeg lært mye av dyktige keepere og keepertrenere i Norge. Det skal bli spennende å ta denne erfaringen med  her til Start, sier Birkeland.

Vil komme hele klubben til nytte

Sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen er svært godt fornøyd med å ha Birkeland  på plass foran Eliteserie-comebacket.

- Det er flott å bekrefte Frode som en del av trenerteamet for 2018. Han er en entusiastisk og dyktig trener med solid erfaring fra norsk fotball. Etter samtaler med Mark, Mick og meg så satt vi igjen med et positivt inntrykk av Frode. Spesielt gløden og arbeidsvilligheten var slående fra første kontakt - han ønsker virkelig å være med på det vi ønsker å bygge i Start, sier Karlsen.

- Frode kommer i første rekke til å jobbe med Håkon, Benjamin og Mats på A-laget, men hans kompetanse vil også bli brukt inn mot utviklingsavdelingen. Vi ønsker ham velkommen og ser frem til et fruktbart samarbeid, avslutter han.


Annonse fra Obos-ligaen: