Henrik gleder seg til å møte Kongsvinger

Etter et par fridager trente Henrik Robstad (31) og de øvrige Start-guttene på Sparebanken Sør Arena onsdag. Søndag kommer Kongsvinger hit for å spille om retten til å møte enten Sandefjord eller Kristiansund i to kvalik-finaler. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

Tirsdag snudde Kongsvinger 0-1 til 2-1 mot KFUM Oslo i den andre kvalik-kampen i OBOS-ligaen. Søndag kommer de til Sparebanken Sør Arena for spille mot Start. Vinneren møter enten Sandefjord eller Kristiansund i dobbeltoppgjør, der gevinsten er Eliteserie-spill neste år. 

- Det blir gøy å møte Kongsvinger, som vi har spilt mot to ganger tidligere i år. Vi vet hva som møter oss, og vi må være fullt skjerpet for å slå de. Men vi er også inne i en god periode, og gleder oss til kampen, sier Starts Henrik Robstad etter dagens trening.

To strake opprykk?

Kongsvinger rykket opp til OBOS-ligaen i fjor, og tok denne sesongen den siste kvalikplassen i OBOS-ligaen. Nå har de slått både Sandnes Ulf (1-0) og KFUM Oslo i jakten på to strake opprykk. Begge kampene avgjorde de i sluttminuttene.

- Det var spennende å følge kampene deres mot Sandnes Ulf og KFUM. Kongsvinger er et spillende lag som er rolige med ball, og jeg synes de så veldig bra ut i går. Det er derfor vi må være på vårt aller beste for å vinne på søndag, Henrik.

Mens Start ikke har spilt siden Ranheim ble slått 2-1 29. oktober, så har altså Kongsvinger spilt to kvalik-kamper. Henrik tror ikke dette er noen ulempe for gjestene fra Gjemselund.

- Nei, de har hatt nok dager mellom kampene til å restituere, så jeg tror ikke det har så mye å si. Vi har trent godt selv, og skal stille topp forberedt på søndag.

Güven spiller ikke

Start har altså møtt Kongsvinger to ganger allerede i år, og ikke slått dem – 0-1 hjemme og 2-2 borte. På Sparebanken Sør Arena 26. juni produserte Start en rekke sjanser, men det var dagen da ballen ikke ville i mål. 

- Hva tenker du om at Adam Güven som scoret i begge kampene, er skadet og ikke spiller på søndag?

- Det er fint det. Men de har fortsatt «Start-dødaren» Mathias Bringaker (i Start fra 2018 til 2020 – red.anm.) som vi må passe på, smiler Henrik, og legger til:

- La oss håpe at alle gode ting er tre for oss.

Annonse fra Obos-ligaen: