IK Start_53

Har arrangert fotballturnering for jenter i Tanzania

Tidligere i år var Start Life Support med og støttet en fotballturnering for jenter i Tanzania.

Annonse:

Ved fotballprosjektet som Start Life Support støtter i Tanzania, får jenter som deltar på livsmestringskurset «Bonga» mulighet til å spille fotball - manga av dem for første gang. Etter hvert danner de så egne lokale lag og trenes av lokale trenere. De beste av disse spillerne kommer så med på OCODE Queens som er hovedlaget.

For at de skal få mulighet til å spille med andre jentelag blir det arrangert Cup gjennom året. Start Life Support bidro med økonomisk støtte til cupen som ble holdt i begynnelsen av mars i Dar es Salaam på Matosa Football Arena.

Også skolene hadde sendt sine lag av yngre spillere der det var både gutter og jenter. Systemet fungerte slik at hvert lag spilte to kamper hver. Vinneren av begge kampene spilte så finale, og de tapende lagene spilte for tredje plass.

Det inviterte laget «Mbezi Queens» vant turneringen over «OCODE Queens» mens «Wisdome Queens» kom på tredje plass.

Gjennom cupen fikk jentene vise sine fotball-ferdigheter i møte med andre lag. Det var også opplegg hvor de lærte mer om førstehjelp, dømming og trening.

En utfordring for noen av lagene var å få penger til transport, så de kunne starte som planlagt. I mange lokalsamfunn er ikke jentefotball prioritert.

Turneringen har også gitt OCODE et mye bedre samarbeid med lokale myndigheter.

Jentefotball er enda i en tidlig fase i Tanzania, men organisasjonen OCODE har stort fokus på dette arbeidet som gir jentene stor selvrespekt.

Annonse fra Obos-ligaen: