Håper på massiv publikumsstøtte

Kjetil Rekdal håper på nok en jubelkveld på Sparebanken Sør Arena på søndag, og han mener publikum kan spille en viktig rolle i kampen for å overleve. FOTO: NTB Scanpix

Annonse:

- At folk i Kristiansand stiller seg bak laget og gir oss massiv støtte kan være forskjellen på Eliteserien og OBOS-ligaen neste år, understreker Start-trener Kjetil Rekdal.

Han viser til sterke hjemmeseire mot Lillestrøm i serien og kvartfinalekampen mot Bodø/Glimt, der publikum virkelig var med å skape god stemning.

Etter tre strake seiere ble det tap 2-3 mot Vålerenga i helga. Rekdal understreker at det må strammes opp defensivt til kampen mot Sarpsborg.

- Slik kan vi ikke fremstå, da blir det ikke nok poeng. Jeg likte heller ikke at vi brukte 87 minutter på å score vårt første mål. 0-2 målet føltes spesielt unødvendig. I perioder var vi best i kampen, i andre perioder var Vålerenga bedre enn oss. Jeg regner med at en rutinert spiller som Simon Larsen, som hadde en dårlig dag på jobben, kommer sterkere tilbake i neste kamp, sier Rekdal.

Innbytter i målform

Rekdal er fornøyd med at Mathias Bringaker har vist fin målform, men å score i de siste tre seriekampene  som innbytter. Han har også stor tro på Adeleke Akinyemi, som står med det ene målet han scoret hjemme mot Lillestrøm for et par uker siden.

- Han har i perioder vist hva han er god for, men han trenger litt tid. Dessuten er en spiss avhengig av fremspillene som han får av medspillerne. Nå har Mathias Bringaker vist målform som innbytter, det er bra og noe jeg har forventet, sier Start-treneren som karakteriserte torsdagens treningsøkt som middels i kvalitet.

- Søndag må vi opp på et høyere nivå om vi skal få poeng, understreker Rekdal.

Avspark mot Sarpsborg er søndag kl. 18.00.

Billetter til kampen kjøper du her.

Annonse fra Obos-ligaen: