"Håper mange kommer og ser på et Start-lag som scorer og scorer"

Les Frank Thomassens supporterinnlegg før Start - Sandnes Ulf her. (Foto: Svein Grundetjern)

Annonse:

Det var utrolig deilig å nok en gang vinne en komfortabel seier og slippe å bite negler mot slutten av kampen. Start har en deilig effektivitet i de siste kampene og da er det ikke så farlig om vi slipper inn en scoring eller to. Når de fleste andre opprykksrivalene har snublet i det siste, så ser alt plutselig mye lysere ut. Faktisk kan vi feire 17 mai på direkte opprykksplass om vi slår Sandnes Ulf og et par andre resultater går vår vei. Jeg håper mange tar turen for å hjelpe Start til tredje strake 3-poenger.

TABELLEN

4. Start............. 7...3-3-1...17-10..12 poeng

13. Sandnes Ulf.. 7...1-3-3... 6-6.....6 poeng

LYSPUNKTER FRA FORRIGE KAMP 

Jeg vil denne sesongen trekke fram to positive ting fra vår forrige kamp. 

Forrige kamp var bortekampen mot Skeid som endte 4-1 til Start.

- Mathias Grundetjern: Selv om Grundetjern har variert endel i prestasjonene før han ble skadet, så fikk vi virkelig se en del av styrkene til 22-åringen da han kom inn fra benken i det 58 minutt på stillingen 2-1. 20 minutter senere stod det 4-1 etter to herlige scoringer og ellers en glimrende forestilling.

- Dani Dashaev: Dette er nok et ubeskrevet blad for mange, men 18 år gamle Dashaev har nå hatt 3 flotte innhopp i Start-drakta og det er ingen tvil om at dette er en spennende unggutt som Start kan få mye glede av i årene som kommer. Nå må klubben bare få skrevet ordnet en proffkontrakt så han kan fortsette å matches i Start-drakta.

SANDNES ULF

Sandnes Ulf ble stiftet i 1911 og har stort sett kjempet mellom 1 og 2 divisjon, men fra 2012 til 2014 fikk de testet seg i eliteserien, uten altfor mye suksess. Etter nedrykket har de stort sett kjempet rundt midten av OBOS-ligaen. Laget trenes av Bjarne Berntsen med Bojan Zajic som assistent-trener.

Sandns Ulf har blitt kjent for å hente tidligere Start-spillere og akkurat nå har de 3 spillere som har kledd Starts drakter. Disse er: Espen Hammer Berger, Matias Belli Moldskred og Martin Ramsland.

Laget har kun scoret 6 mål på sine første 7 kamper, men til gjengjeld har de også kun sluppet inn 6 mål og har kun Fredrikstad og Raufoss som har tettet bedre  igjen bakover.

Her er laget de startet med i forrige kamp mot FFK (og poengene fra Nettavisen):

1Aslak Falch5
2Herman Kleppa5
4Kristoffer Hay5
3Espen Berger5
21Anders Hiim5
8Matias Belli Moldskred4
14Fredrik Torsteinbø5
17Ingvald Halgunset (k)5
26Artan Memedov5
9Martin Ramsland4
25Endre Osenbroch3

Det er ikke kjent om Sandnes Ulf har spesielle skadeproblemer foran kampen mot Start, men en som ikke får bli med til Kristiansand er Endre Osenbroch - som ble utvist i kampen mot KBK. Han må sone karantene, og får dermed ikke spille denne kampen mot Start.

SANDNES ULFS 5 SISTE KAMPER

22 april: Sandnes Ulf - Raufoss 0-0 (serie)

30 april: Fredrikstad - Sandnes Ulf 0-0 (serie)

3 mai: Sandnes Ulf - Kongsvinger 1-2 (serie)

7 mai: Moss - Sandnes Ulf 1-0 (serie)

12 mai: Sandnes Ulf - Kristiansund 1-1 (serie)

IK START

Hos Start så fikk vi tilbake et par spillere foran kampen mot Skeid, og det er ventet at enda noen flere kan bli klare til kampen mot Sandnes Ulf. Det er veldig positivt at vi endelig har spillere som kan komme inn og avgjøre fra benken. Mot Hødd var det Sawo som kom inn og utgjorde en forskjell, mens mot Skeid var det Mathias Grundetjern som kom inn og puttet to ganger.

I FARESONEN 

Det begynner å bli delt ut endel kort nå, og dermed er det interessant å se hvem hos Start og hvem hos vår neste motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. Da spiller Start borte mot Åsane.

START: Ingen Start-spillere som er i faresonen foran denne runden.

ÅSANE: Sander Eng Strand har fått 3 gule kort og er i faresonen. Får han gult i denne rundens kamp mot Moss, må han stå over kampen mot Start.

NOEN TANKER TIL SLUTT

Det er alltid moro med scoringer og det er utrolig sterkt at Start nå har 17 scoringer på sine 7 kamper så langt. Det er 5 flere enn Sogndal som leder serien.

Dette er ekstra imponerende når vi også vet at Start har slitt veldig med skader på offensive spillere.

Dagen før dagen tar de i mot et lag som har slitt i det siste og som står med 5 kamper på rad uten seier. De har ikke scoret i noen av de 3 bortekampene sine, men har også kun sluppet inn totalt 2 mål på de samme bortekampene.

Jeg forventer og håper at over 6000 mennesker kommer og ser på et Start-lag som scorer og scorer. Henrik Skogvold har virkelig innfridd med 5 scoringer på 5 kamper, og jeg blir ikke overrasket om unggutten putter et par mål også i denne kampen.

Jeg håper du tar turen til Sparebanken Sår Arena. Start trenger spiller nr 12 og de trenger at så mange som mulig kommer. Jeg regner med at Start-gutta vil gå knallhardt ut og dersom vi får en tidlig scoring, tror jeg virkelig at dette kan bli en morsom 16 mai.

Lykke til alle dere som heier på Start - og gratulerer med grunnlovsdagen på forskudd. Går resultatene vår vei, kan vi ligge på opprykksplass når spillerne går i tog onsdag ettermiddag.

God kamp alle Start-venner!

Annonse fra Obos-ligaen: