"Håper de tilreisende får mye å juble for"

Les Frank Thomassens supporterinnlegg før Skeid - Start her. (Foto: Svein Grundetjern)

Annonse:

Etter 60 minutters spill i hjemmekampen mot Hødd var det nok ganske mange som var i ferd med å gi opp 2023-sesongen. Men så snudde det meste. I det 62 minutt satte Sindre Tjelmeland inn 4 spillere samtidig og kun 8 minutter senere satt utligningen og kvarteret senere hadde Start scoret ytterligere to mål, og pipekonserten spillerne fikk høre i pausen, var byttet med applaus av et publikum som kunne dra hjem med fornyet tro. Nå er det Skeid som står for tur, og det blir langt fra enkelt, men skal Start ha håp om direkte opprykk, er det slike kamper som dette som må vinnes.

TABELLEN

5. Start.... .6...2-3-1... 13-9...9 poeng

10. Skeid.. 6...1-3-2... 6-10...6 poeng

LYSPUNKTER FRA FORRIGE KAMP 

Jeg vil denne sesongen trekke fram to positive ting fra vår forrige kamp. 

Forrige kamp var hjemmekampen mot Hødd som endte med 4-2 til Start.

- Sander Sjøkvist: Dette er en spiller som man hadde stor tro på foran 2022-sesongen, men skader og formsvikt gjorde at Sjøkvist ikke fikk sesongen han håpet på. Mot Hødd fikk vi se gode gamle Sjøkvist som fosset ned på kanten og som også hadde to målgivende pasninger i tillegg til god defensiv jobb. Utrolig moro om Sjøkvist nå stabiliserer seg på et jevnt høyt nivå.

- Zakaria Sawo: Sawo har hatt en tung vårsesong med mange skader og ekstra kjedelig er det siden han hadde flere gode treningskamper i vinter. At vi har manglet Sawo kom tydelig fram i denne kampen for etter at han kom inn i det 62 minutt var det et helt annet Start-lag på banen. Det var kraft, tempo og med en målgivende og en scoring var det ingen tvil om at den kraftfulle svensken var en viktig bidragsyter til at vi snudde kampen.

SKEID FOTBALL

Skeid ble stiftet i 1915 og fikk sitt nåværende navn i 1925. Skeid dominerte norsk fotball på 50-60 og 70-tallet der de vant flere cupmesterskap og ett seriemesterskap. Etter dette har det blitt mye spill i 2 og 3 divisjon, men i 1995 rykket laget opp i Tippeligaen, men det ble nedrykk igjen i 1997, før det ble nytt opprykk i 1998. Det ble nytt nedrykk i 1999, og etter dette har laget kavet mellom 1 og 3 divisjon. I 2022 endte det med kvalik mot Arendal om den siste plassen i OBOS-ligaen, men Skeid var suverene og vant 8-1 sammenlagt.

Laget til trener Gard Holme var av mange spådd en vanskelig sesong i år, men har levert mye bra og står med 6 poeng etter 6 kamper etter at de blant annet knuste Ranheim 4-0 på bortebane.

Her er laget de startet med i forrige kamp mot FFK (og poengene fra Nettavisen):

12Simen Vidtun Nilsen5
14Henning Andresen7
17Hayder Altai6
3Fredrik Flo5
11David Hickson5
2Torje Naustdal5
39Bendik Rise6
8Marcus Melchior5
27Kristoffer Hoven4
9Johnny Buduson4
16Maxwell Effiom4

SKEIDS 5 SISTE KAMPER

16 april: Skeid - Hødd 1-1 (serie)

22 april: Jerv - Skeid 3-2 (serie)

29 april: Ranheim - Skeid 0-4 (serie)

3 mai: Skeid - Moss 2-2 (serie)

7 mai: Fredrikstad - Skeid 0-0 (serie)

IK START

Hos Start så er det både gode og dårlige skadenyheter. Jasper Torkildsen er ute med en fingerskade, men her kommer Mark Jensen inn og det går nok greit. I tillegg er Zakaria Sawo igjen skadet og må stå over kampen i Oslo.

Det er derimot gledelig at Mathias Grundetjern er med i troppen og trolig får spilletid her. I tillegg er flere av de andre skadde spillerne tilbake i trening, som er gledelig foran et hardt kampprogram de neste ukene.

I FARESONEN 

Det begynner å bli delt ut endel kort nå, og dermed er det interessant å se hvem hos Start og hvem hos vår neste motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. Da spiller Start mot Sandnes Ulf.

START: Ingen Start-spillere som er i faresonen foran denne runden.

SANDNES ULF: De har allerede spilt mot KBK og fikk spissen Endre Osenbroch utvist, og dermed må han sone karantene i denne når Sandnes Ulf reiser til Kristiansand.

NOEN TANKER TIL SLUTT

Et av problemene til Start er at de sliter veldig med å vinne to kamper på rad. Det har vi enda ikke klart denne sesongen, men vi får en ny sjanse nå. Det blir derimot ikke enkelt mot et Skeid-lag som virkelig har vist styrke så langt. De hadde fortjent å vinne bortekampen mot FFK sist og har allerede banket Ranheim på bortebane.

Kristoffer Hoven har scoret 4 av lagets 10 mål så langt og blir nok en trussel også mot Start.

For Starts del, handler det om å bygge videre på det vi viste de siste 30 minuttene mot Hødd. Klarer vi det, så har vi en god mulighet til å vinne vår andre kamp på rad denne sesongen. Hvis Start nå kan få 3-4 strake seire, så kan vi fort rykke fra i teten, for i årets OBOS-liga ser det ut til at alle taper poeng mot hverandre.

Jeg håper Start leverer årsbeste på bortebane og at de tilreisende fra Londsia og alle Start-supportere på Østlandet får mye å juble for.

Tar vi tre poeng her, er vi med helt i toppen av tabellen igjen. Ellers så er det gledelig at Mathias Grundetjern er tilbake og så får vi håpe at han leverer en god kamp her. Jeg gleder meg som vanlig til kamp.

LYKKE TIL ALLE START-VENNER!

Annonse fra Obos-ligaen: