"Håper å se ett Start-lag gå rett i strupen på KFUM"

Les Frank Thomassens supporterinnlegg før kampen mot KFUM her (Foto: Helge N. Olsen)

Annonse:

Etter en brukbar start på sesongen, gikk vi på en smell hjemme mot Raufoss. Selv om vi var sterkt skadeplaget, så var det veldig skuffende å kollapse slik mot slutten av kampen. 

Det er fremdeles tidlig i sesongen og ingenting er avgjort, men vi har ikke råd til flere slike kamper i tiden som kommer, om vi skal ha håp om direkte opprykk. La oss snu det allerede mot KFUM, og igjen vise at Start blir å regne med helt i toppen.

TABELLEN

8. Start..... 4...1-2-1... 7-5...5 poeng

15. KFUM.. 4...0-2-2... 2-7...2 poeng

LYSPUNKTER FRA FORRIGE KAMP 

Jeg vil denne sesongen trekke fram to positive ting fra vår forrige kamp. 

Forrige kamp var hjemmekampen mot Raufoss som endte med 1-3 tap.

- Alagie Sanyang: Alagie scoret et veldig fint mål på akrobatisk vis, og scoret også i forrige kamp. La oss håpe at dette gir en god dose selvtillit som han kan med seg når Start skal spille mot gamleklubben hans.

- Sindre Osestad: Sindre Osestad var et av lyspunktene mot Bryne, og var også en av våre beste mot Raufoss - spesielt i begynnelsen av kampen. Har et godt driv med ballen, god teknikk og er en spiller vi vil få glede av i de kommende månedene.

KFUM OSLO

KFUM ble stiftet i 1939 og spilt i 2006 til 2008 i 3.divisjon. De spilte så en årrekke i 2.divisjon, før de spilte i OBOS-ligaen i 2015. Det endte med nedrykk, men etter et par sesonger i 2.div kom laget seg opp igjen i 2019 og har klart å etablere seg i den nest øverste divisjonen.

Foran årets sesong forsvant trener Jørgen Isnes, og ny trener er Johannes Moesgaard.

KFUM har startet denne sesongen veldig svakt og står kun med 2 poeng etter 4 kamper. Det er nest-siste plass, men samtidig er det så jevnt at dersom de vinner mot Start, vil de klatre opp mot midten av tabellen.

Her er laget KFUM startet i forrige kamp: (med karakterer fra nettavisen)

1Emil Ødegaard7
20Ayoub Aleesami5
4Momodou Lion Njie6
15Mathias Tønnessen5
3Dadi Dodou Gaye4
8Simen Hestnes5
7Robin Rasch5
14Håkon Hoseth4
22Petter Nosakhare Dahl3
25Sverre Sandal6
11Moussa Njie3

Til kampen mot Start har også hjemmelaget flere skader. Andreas Gundersen og Teodor Haltvik har slitt med skader og var ikke med i KFUM sin siste kamp. Det var heller ikke Johannes Hummelvoll-Nunez.

Den siste uka fikk KFUM to nye spillere skadet i Jonas Hjorth og Akinsola Akinyemi som begge er ute på ubestemt tid. Det er usikkert om noen av disse blir klare til kampen mot Start.

KFUM SINE 5 SISTE KAMPER

1 april: Fredrikstad - KFUM 2-0 (treningskamp)

10 april: KFUM - Sogndal 1-1 (serie)

16 april: Raufoss - KFUM Oslo 4-0 (serie)

23 april: KFUM - Ranheim 0-1 (serie)

30 april: Åsane - KFUM 1-1 (serie)

IK START

Hos Start så var Robstad med i kamptroppen og fikk noen minutter på slutten av kampen. Det rapporteres at Zakaria Sawo også er tilbake i trening og aktuell for å spille mot KFUM. Det er gledelig. I tillegg kan vi ønske velkommen til Vajebah Sakor som vi har skrevet kontrakt med ut sesongen. Dette er en spiller som var et stort talent, men som har slitt med skader det siste året. Det blir spennende å se hvordan han klarer seg hvis han kommer inn. Ellers så blir det nok mange av de som starter mot Raufoss som igjen får muligheten her.

NOEN TANKER TIL SLUTT

Det ble en tung kveld sist søndag, da vi ledet 1-0 med kun 10 minutter igjen av kampen. I stedet for å klatre helt opp tabelltoppen, så ble det tap og dermed falt vi ned til 8 plass. Det var fryktelig skuffende.

Jeg forventer et enormt revansjesugent Start-lag i kampen mot KFUM. Vi må forstå at det eneste som er godt nok er 100% innsats hele tiden. Klarer vi å få dette til, er det nok av talent i denne gruppen til å vinne vår 4 strake seier borte mot KFUM.

På grunn av alle skadene vi har, så har klubben nå hentet inn Vajebah Sakor. Holder han seg skadefri, så er blir han utrolig viktig utover med sin rutine og erfaring fra spill i både Italia og andre land.

Etter KFUM-kampen, kommer Hødd på besøk til Kristiansand. Det er derfor utrolig viktig at vi får en god opplevelse så vi kan få så mange som mulig til å komme på den kampen.

Jeg håper vi får se et kjempemotivert Start-lag som går rett i strupen på KFUM. Og så håper jeg virkelig at vi får tettet igjen bakover. Vi kommer til å få sjanser, så dersom vi klarer å holde intensiteten oppe gjennom 90 minutter så skal vi bli vanskelige å slå.

God kamp alle Start-venner!

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: