Gult og svart er livet for Kayla fra Sotra

Den livslange Brann-supporteren Rune venter full krig når Start tar imot Brann på fredag. For «sjefen» i familien er nemlig Start-supporter på sin hals.

Annonse:

I morgen smeller det i Sørlandshallen. Start tar imot Brann til årets tredje treningskamp, og vi får virkelig se hvordan Sindre Tjelmelands menn står mot en av de virkelig store opprykksfavorittene i Obosligaen 2022.

Den kampen følges med argusøyne av to fotballfans på Sotra. For Brann-fan Rune Sætre har fulgt Brann siden han selv var i bleier, og har sett laget live i alle cupfinaler siden 1972. Men når laget i hans hjerte møter Start, brygger det opp til krig i heimen. For hans 7 år gamle datter Kayla er nemlig Start-supporter på sin hals.

– Og eg heier på Start, sier hun på klingende bergensk, når pappa Rune prøver å fortelle oss om hans livslange forhold til sportsklubben Brann.

– Hun har funnet sin klubb. Gult og svart er de flotteste fargene hun vet. Jeg klarer ikke å omvende henne, sier Rune og bare ler.

For det mangler ikke på forsøk fra Brann-supportere, som titt og ofte prøver å påvirke datteren.

– Jeg får høre det så det holder. Jeg tok på meg Brann-luen i dag morges, men den tok hun bare av og lempet bort.

– En gang jeg gav henne noe å drikke i en Brann-kopp, så gikk hun rett bort til vasken og tømte det ut.

Rune forteller videre at han også har tatt med datteren på Brann-kamp, men at hun så fort det var tomt for baconchips ville reise hjem igjen. Hun hadde ingen interesse for de røde og hvite.

 

Så hvordan blir en 7 år gammel jente på Sotra Start-fan, spør du?

 

– Hun hadde en barnehagelærer som var medlem av menigheden. Og han har manipulert hele årskullet, så alle heier på Start. Men hun her … hun er den verste, sier Rune lattermildt.

– Hun har vært Start-supporter siden hun var liten. Siden hun var fire år, for hun ble matet med disse Start-sangene.

I bakgrunnen begynner Kayla og synge på ekte Bergensdialekt:

«Heia, heia Start, det er klubben i mitt hjerte. Alle mann, vi skal vise at vi kan! Heia, heia Start, vi er gule vi er svarte.»

– Det var en gang da barnehagetanten spilte Brann-sangen og Sindre (barnehagelæreren) spilte Start-sangen, fortsatte Rune.

– Da gikk de bort og smalt igjen døren. Gult og svart er livet.

Til sommeren skal familien til Kristiansand for å besøke deres andre datter, som spiller Klatremus i Dyrehagen. Men på spørsmål om Start-supporteren ville gå i Dyreparken eller på Sparebanken Sør Arena, var hun aldri i tvil. Dyreparken får vente. Det er Start-kamp som lokker mest.

Og når Rune og Kayla kommer ned, står vi selvsagt klar for å ta dem imot med åpne armer for å gi den unge Start-supporteren en kjempedag på stadion.

Annonse fra Obos-ligaen: