Grundetjern-mål i uavgjort mot Bryne

Mathias Grundetjern ble vår målscorer i en jevnspilt 1-1-kamp mot Bryne. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Torsdag ettermiddag spilte vi årets andre treningskamp mot Bryne i Sørlandshallen.

Bryne presset høyt de første minuttene og fikk kampens første sjanse etter tre og et halvt minutt etter de vant ballen høyt i banen. Jasper Torkildsen var påskrudd og fikk reddet avslutningen til Bryne. Etter 11 minutter fikk Bryne betalt for sitt høye press og satt kampens første mål. Eirik Schulze kom nærme redusering etter kvarteret var spilt, men den smidige avslutningen gikk like over mål.

Etter kvarteret vokste vi mer og mer inn i kampen, og holdt ballen i laget over lengre perioder. I det 23. minutt smalt det i stanga da Alagie Sanyang steg til vers på bakre stolpe. To minutter senere var det Eirik Schulzes tur å avslutte med hodet. Schulze vant sin duell i feltet på corner, men Brynes sisteskanse fikk avverget forsøket.

Alagie Sanyang var nære utligning da han steg til vers å satt ballen i stanga. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Etter de to sjansene ble kampen mer jevnspilt. Begge lagene hadde hver sine perioder med ball uten å skape noe særlig sjanser. Bryne var frempå like før pause og var nære på å doble ledelsen, men en våken Jasper Torkildsen fikk ryddet opp. Lagene gikk dermed til pause på resultatet 0-1.

Vi gjorde fire bytter etter hvilen. Salim Nkubiri, Adrian Eftestad Nilsen, Altin Ujkani og Sivert Sira Hansen kom på for Deni Dashaev, Eirik Schulze, Mapenda Mbow og Bjarni Mark Duffield.

Andre omgang startet jevnt, og ganske likt avslutningen på første omgang. Vi tok overtaket og etter Alagie Sanyang på klokt vis lot en pasning fra Altin Ujkani gå forbi seg, kom Mathias Grundetjern alene med keeper. Mathias holdt seg rolig og satt ballen pent forbi Brynes keeper.

Det svingte mye frem og tilbake etter reduseringen men sjansene gikk vår vei. Mathias Grundetjern kom nærmest med et godt skudd fra langt hold som gikk like over.

Vi fortsatte å skaper sjanser og etter 73 minutter satt Ousmane Dieng ballen i nettet men ble vinket av for offside. Tre minutter senere var det Sander Svela sin tur å sette ballen i nota, men nok en gang ble det dømt offside. Resten av omgangen var nok så jevnspilt og kampen endte til slutt 1-1.

Slik så vi kampen:

1` Da er vi igang med årets andre treningskamp i Sørlandshallen mot Bryne. Kom igjen gutter!

11` Bryne scorer 0-1.

15` Start får corner og Sander Sjøkvist slår inn i Brynes boks. Etter mye klabb og babb i feltet, får Eirik Schulze til en avslutning som går like over mål.

23` Nesten for Alagie Sanyang! Start får frispark i god posisjon og Sander Sjøkvist slår inn i feltet, der Alagie stiger til værs og får hodet på ballen. Headingen treffer stanga og går utenfor.

26` Vi har spilt oss mer inn i kampen nå og presser Bryne lavere.

45` Pause Det står 0-1 til Bryne etter første omgang. Start har hatt muligheter til å score, men gjestene fra Rogaland går til pause med ledelse.

46` Vi gjør noen bytter i andre omgang: Salim Nkubiri, Adrian Nilsen, Altin Ujkani og Sivert Sira Hansen kommer inn, mens Eirik Schulze, Deni Dashaev, Mapenda Mbow og Bjarni Mark Duffield går ut.

55` MÅL! Så sitter den! Altin Ujkani sender ballen til Mathias Grundetjern som setter den i Bryne-målet! 1-1 i Sørlandshallen.

62` Vi gjør flere bytter: Sander Svela og Kalle Wallius inn, mens Alagie Sanyang og Sander Sjøkvist går ut.

68` Mathias prøver seg på et skudd fra langt hold, men den går like over mål.

72` Flere bytter: Sander Richardsen og Ousmane Dieng inn, mens Jesper Gregersen og Mathias Grundetjern går ut.

73` Offside. Salim Nkubiri spiller gjennom Ousmane Dieng som setter ballen i mål. Dessverre blir det dømt offside og det står fortsatt 1-1.

76` Offside igjen! Den andre offsiden på tre minutter! Sander Svela får satt ballen i mål, men blir dømt offside.

81` Herman Johnsen og Jesper Gravdahl inn, mens Luc Mares og Jasper Silva Torkildsen går ut.

Det er slutt i Sørlandshallen. Det ender 1-1 mellom Start og Bryne i en jevnspilt fotballkamp. Neste treningskamp er mot Jerv 16. Februar i Sørlandshallen.

Publisert: 08.02.2024
Skrevet av: Marcus Petterson & Vetle Stousland