Gregersen og Torkildsen i Norge U20-troppen

Både Jasper Silva Torkildsen og Jesper Gregersen er inkludert U20-landslagstroppen som skal møte Tsjekkia og Romania neste samling.

Annonse:

Norge U20 skal i oktober opp mot både Tsjekkia og Romania i Østfold. På samlingen kommer både Jasper Silva Torkildsen (19) og Jesper Gregersen (19) fra IK Start til å være representert.

DatoHjemmelag-BortelagHvor
12. oktober kl. 18:00Norge U20-Tsjekkia U20Sarpsborg Stadion
16. oktober kl. 18:00Norge U20-Romania U20Fredrikstad Stadion


- Det er først og fremst veldig gledelig for Jasper og Jesper, men også oss som klubb og fotballregionen at to lokale gutter er tatt ut til et av de eldre ungdomslandslagene, sier sportssjef Magni Fannberg.

Jasper har gjennom årene representert flere aldersbestemte landslag, og var i september på landslagssamling med Norge U21. For U20-landslaget står keeperen vår registrert med to kamper.

- Jasper har vørt tatt ut nå en del ganger, og er en godt dokumentert spiller både i klubb og på ulike aldersbestemte landslag. Vi er glade på hans vegne, og ønsker han lykke til , sier Fannberg.

48D970DC-61F2-4112-863C-08F5CA7E3EA3.jpeg
Jasper Silva Torkildsen debuterte på U20-landslaget i november 2022. (Foto: Thomas E. Huse, Norges Fotballforbund)

I landslagstropp for første gang

Gregersen, som kan spille både sentralt på midten og som midtstopper, fikk sin debut for A-laget borte mot Grorud i mai i fjor. I år har han spilt 10 kamper for A-laget, og 9 kamper for Start 2. Gregersen har ikke tidligere representert noen landslag, men får nå sjansen til å vise seg frem for Norge på samlingen.

- Jesper er en hardtarbeidende, fysisk og følsom spiller som av ulike årsaker kanskje ikke har klart å vise sine styrker til publikum den siste tiden. Både han og Jasper er unge talentfulle spillere som vi vil sette sitt preg på IK Start i månedene og årene fremover, sier Fannberg.

HNO_2881.jpg
Jesper Gregersen er tatt ut i sin første U-landslagstropp. (Foto: Helge N. Olsen)

Hyller arbeidet mellom A-laget og UA

Sportssjef Fannberg trekker frem det gode arbeidet som har blitt gjort i leddet mellom A-laget og UA den siste tiden. Det har vært et bevisst fokusområde for klubben å gjøre veien fra UA til A bedre, klarere og mer gjennomførbar. Dette ser vi nå tidlige tegn til at vi er på vei til å lykkes med.

- Jeg vil trekke frem og berømme arbeidet utviklingsavdelingen (UA), med Per Erik Andersen, Tomi Markovski, Simen Moe og Jahn Robert "Mini" Holmgren i spissen, forteller Fannberg.

iDw4dkjVGZU.jpg
Sportssjef Magni Fannberg trekker frem den gode jobben som gjøres i "broen" mellom UA og A-laget. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)

- De har gjort en formidabel jobb det siste året i broen mellom A-laget og UA. De har vist en gjennomføringsevne i sin del av de interne prosessene som kan etterleves. Til slutt vil jeg gratulere alle involverte med dette landslagsuttaket, avslutter Fannberg.

Annonse fra Obos-ligaen: