processed-311D921C-9FBC-4B73-B40D-3B42EC4DB22D-357

God Start-innsats på landslagsoppdrag

Fire unge Start-gutter var tatt ut til å representere sitt land og kull i septembers landslagssamling, og ytterligere én skal i aksjon. For G17-landslaget ble vår midtstopper Jesper Gravdahl (nr. 2 stående f.v.) kåret til banens beste mot Danmark. (Foto: Esben Hansen / NFF)

Jesper Gravdahl fikk sin debut for U17-landslaget med et innhopp i 1-2 seieren mot Belgia 9. September. Norge lå under 1-0 da den unge stopperen ble byttet inn, og vår unge midtstopper fikk være med å snu kampen helt på tampen. Norge U17 vant kampen etter to straffemål på overtid av Gustav Kjølstad Nyheim.

Gravdahl startet påfølgende kamp mot Danmark 12. September, hvor han spilte samtlige minutter. Kampen mot Danmark endte 3-3. Jesper spilte en veldig god kamp, og ble kåret til banens beste spiller.

Jesper Gravdahl ble kåret til banens beste i 3-3-kampen mot Danmark.

Jasper Silva Torkildsen ble hentet inn til Norge U21s tropp før de skulle sparke i gang EM-kvalifiseringen. Vår unge keeper satt på benken i begge U21-landslagets kamper, da Norge slo både San Marino og Latvia 7-0, og fikk en perfekt start på kvalifiseringen.

Våre finske gutter Kalle Walius og Agon Sadiku ble begge byttet på til pause i Finland U21s vennskapskamp mot Island U21, 7. September. Agon fikk med seg målgivende i begge målene til Finland. Kampen endte 3-2 til Island U21.

Både Kalle og Agon stilte fra start i Finlands første kamp i kvalifiseringen til U21 EM. Sadiku spilte hele kampen, og Wallius spilte 82 minutter i kampen som endte med et 1-2 tap mot Sveits U21.

Henrik Haraldsen er med i U15 troppen som skal spille kamper mot Sverige, 14. og 17. september.

Publisert: 13.09.2023
Skrevet av: Vetle Stousland, Marcus Petterson & Markus Slyngenborg Jensen.