Gi noe som varmer og får betydning til jul

Ivar Kirkhus ønsker velkommen til Kirkens Bymisjon i Kristiansand. Foto: Egil Olsen.

Annonse:

Jula kan være en spesielt vanskelig tid for mange.

Start har derfor gått inn for å støtte Brosteinaksjonen fra Kirkens Bymisjon i Kristiansand, der både næringsliv og privatpersoner kan hjelpe mennesker i rus-rehabilitering og andre utsatte og stigmatiserte grupper i Kristiansand.

Les mer om Brosteinaksjonen her, og gi din støtte til de som trenger det.

Hva er Brosteinaksjonen?

Kirkens Bymisjons årlige Brosteinaksjon med næringslivet handler om at bedrifter eller private gir en brosteinsgave. Giverne kommer på en veggtavle som står utenfor Kirkens Bymisjon på Fiskebrygga.

– Brosteinaksjonen er en støtteaksjon som både samfunnsliv og næringsliv er med og støtter opp om de tiltakene vi har i rusrehabilitering og det vi jobber med i Kirkens Bymisjon i Kristiansand, sier samfunnskontakt i Kirkens Bymisjon, Ivar Kirkhus til ikstart.no, og fortsetter:

– Det er gjennom denne aksjonen vi henter inn midlene vi trenger for å holde hjulene i gang. (Det inkluderer halltreningen, som du kan se en video av lengre ned i saken - red.anm.)

Kirkens bymisjon har en stor vegg som de hvert år fyller med brostein fra støttespillere, ikke ulikt Folkeveggen på Sparebanken Sør Arena.

– Dette er i utgangspunktet en aksjon mot bedrifter, men det er også privatpersoner som har valgt å støtte oss med en stein, sier Kirkhus.

Kirkens Bymisjon, Ivar Kirkhus.jpg
Ivar Kirkhus foran veggtavlen som viser alle som har støttet Kirkens Bymisjon. Foto: Egil Olsen

 

Tiltak rundt jul

Gjennom gatenære møtesteder og kafeer tilbyr Kirkens Bymisjon mat, hvile, kontakt, veiledning, sosialt samvær og fellesskap. I julen er det også lagt til rette for en fin opplevelse med eget juleselskap på julaften for de som ønsker det.

– Nå rundt juletider går midlene med på å holde mest mulig i gang i den situasjonen vi er i. Vår målgruppe er sårbar nok i utgangspunktet, og den blir naturlig nok ikke mindre sårbar i en Corona-situasjon, sier Ivar Kirkhus.

På selveste julaften inviterer også Kirkens Bymisjon til juleselskap. Her har de i år måtte sette en begrensning på 30 stykker, som alle får en god opplevelse og et godt selskap på julekvelden.

– Vi har også hatt konserter og andre tilstelninger, men for øyeblikket har vi måtte stenge ned alt annet enn intern drift på arbeidsverksted og fritidsaktiviteter, avslutter Ivar Kirkhus.

Start har via Start Life Support støttet aksjonen ved å kjøpe en brostein hvert eneste år siden oppstarten, og vi oppfordrer alle våre samarbeidspartnere å gjøre det samme.

Gi noen som trenger det en god opplevelse i jula.

Brosteinaksjonen


Annonse fra Obos-ligaen: