Starts gatelag 2022

Fristeren - catering-firmaet med det store hjertet

Hos Fristeren Catering på Sparebanken Sør Arena er de ikke «bare» gode på mat, de er også gode mot mennesker som sliter. Det er blant annet derfor de støtter Starts Gatelag. (På bildet er en del av Gatelags-spillerne sammen med Per-Erik Andersen (Start - t.v.), Henning Kristiansen (Fristeren - nr. 4 f.v.), Tor André Fidjestad (Fristeren - nr. 2 f.h.) og Espen Børufsen (Start - t.h.). Foto: Egil Olsen.)

Annonse:

– Våre hjerter brenner for å hjelpe de som har noen hull i cv-en, at også de skal få muligheten til å utvikle seg, sier Henning Kristiansen og Tor André Fidjestad.

Det var Kristiansen som startet Fristeren Catering i 2017, og drev selskapet som et enkeltmannsforetak det første året, med Fidjestad som ansatt. Siden 2019 har de eid 50 prosent av selskapet hver.

Utstyr, sommeravslutning og julebord

Spillerne på Starts Gatelag er altså blant de som nyter godt av Fristeren Catering-eiernes hjertelag.

– Vi så at Gatelags-spillerne kom på trening her med litt forskjellig utstyr. Det ønsket vi å gjøre noe med, slik at alle skulle stille likt, ha like kriterier og få lagfølelse, sier Kristiansen.

Støtten fra Fristeren Catering går ut på at Gatelaget får en pengesum som gjør at de kan kjøpe inn draktsett og annet utstyr de trenger for å spille fotball. I tillegg arrangerer de julebord og sommeravslutning for spillerne hvert år.

Espen Børufsen og Per-Erik Andersen trener Gatelaget på Sparebanken Sør Arena hver onsdag og fredag. De er veldig glade for støtten fra Fristeren Catering.

– Ja, vi er veldig takknemlige for bidragene fra Fristeren, de betyr mye for oss. Vi kjenner Henning og Tor André fra før, og vet hvilket fokus de har og hvordan de ser på det som har med samfunnsansvar å gjøre. Mange av spillerne kjenner også godt til Fristeren, og vi vet at også de setter stor pris på at Fristeren støtter oss, sier Børufsen og Andersen.

Frokost, lunsj, draktreklame og Grundetjern

Støtten til Gatelaget er ikke det eneste samarbeidsforholdet Fristeren Catering har til Start. De serverer også A-lagspillerne frokost og lunsj når de er på Sparebanken Sør Arena og trener eller restituerer.

– I tillegg har vi reklame på draktbuksene, er spillersponsor for Mathias Grundetjern, og med i nettverket til klubben.  Så vi har en del med Start å gjøre, ja, sier Henning Kristiansen.

Fristeren-eierne jobber såpass tett på Start-laget at de føler seg som en del av det. De snakker med spillerne, trenerne og resten av støtteapparatet nesten hver dag, og er på fornavn med dem.

– Start er kanskje Sørlandets største merkevarenavn, sammen med Dyreparken. Klubben er viktig for byen, og det er viktig at de kommer seg opp igjen der de egentlig hører hjemme, i Eliteserien. Vi har veldig lyst til at de skal lykkes, sier Tor André Fidjestad.

Annonse fra Obos-ligaen: