Frank og Sofie Fjellvang synger Start-hymnen

Sofie Fjellvang ble landskjent da hun kom helt til finalen i The Voice på TV2 i 2021. I år ble hun nummer fire i den norske Melodi Grand Prix-finalen på NRK. Mandag synger hun Start-hymnen på Sparebanken Sør Arena sammen med sin far, Frank. (Foto: Privat).

Annonse:

Før Starts møte med  Bryne på Sparebanken Sør Arena mandag (kl. 18.00) er det Frank og Sofie Fjellvang som skal synge Start-hymnen. Sofie som nå bor i Oslo, skal også synge i pausen.

- Vi gleder oss veldig. Forhåpentligvis kommer det godt med folk og blir god stemning, sier Frank Fjellvang. Han har sunget Start-hymnen en gang tidligere, mens Sofie som fyller 22 år 27. august, debuterer.

- Jeg sang hymnen da Start møtte Sarpsborg 28. august 2011. Jeg tror Start vant den kampen 1-0, og også at seieren kom etter en litt traurig periode og måltørke. Vi får håpe hymnen, som den gang, kan være et aldri så lite bidrag som klarer å løfte Start til seier.

(Frank husker helt rett; 1-0-seieren over Sarpsborg var Starts første trepoenger siden Fredrikstad ble slått 3-2 16. juni.)

- Synger du og Sofie ofte sammen?

- Det har blitt mye opp igjennom årene, men ikke så ofte nå lenger. Etter Sofies deltakelse på The Voice og Melodi Grand Prix har hun blitt en travel ung dame, med stadig flere egne oppdrag og konserter. Nå har Sofie flyttet til Oslo, men jeg prøver enda å «lure» henne med som gjesteartist på diverse arrangementer med mitt eget band i ny og ne. 

- Hva betyr Start for dere?

- Start vil alltid være klubben i mitt hjerte. Stemningen på gamle stadion er sterke minner jeg alltid vil bære med meg. Jeg husker spesielt godt gullsesongene i 1978 og 1980, storming av stadion etter kampene og da vi sto i flokk rundt Karsten Johannessen mens han ble intervjuet av NRK. 

- 2005-sesongen var også en helt spesiell sesong der jeg og sønnen min Fredrik var på de aller fleste hjemmekampene. Her var engasjementet på topp, stadion stappfull og følelsene utenpå kroppen, spesielt da gullet glapp helt på tampen. 

- Hvor ofte er du på Sparebanken Sør Arena nå?

- Tidligere var jeg på kamper relativt ofte, men det har dessverre blitt mindre de siste årene. Spesielt sesongene med en ivrig sønn ble det mange kamper. Vi hadde sesongkort på U2 og reiste på bortekamper av og til, avslutter Frank Fjellvang.

Men mandag er altså Frank tilbake på Sparebanken Sør Arena for å synge Start-hymnen sammen med sin datter. «Bare» det burde være grunn god nok til å ta turen til Stadionveien 21 på Lund.

Annonse fra Obos-ligaen: