Frank foran Kåffa på hjemmebane

Supporter-blogger Frank Thomassen har skrevet sine tanker før dagens viktige kamp mot KFUM Oslo.

Annonse:

Etter nytt tap på Hamar, er nok toget som gir direkte opprykk gått, men med kun 4 poeng opp til kvalik, er muligheten for opprykk fremdeles til stede. Ett av lagene vi da må passere er KFUM - som foran denne runden ligger 2 poeng foran oss. Dermed sier det seg selv at lørdagens kamp mot Jørgen Isnes KFUM må vinnes.

 

TABELLEN
8. KFUM.....16..5-6-5...23-21...21 poeng
10. Start... 16..5-4-7...28-29...19 poeng


3 OPPLEVELSER FRA FORRIGE KAMP
I år vil jeg foran hver kamp trekke fram 3 ting fra forrige kamp som jeg bemerket meg. Det kan være noe som må forbedres eller noe som var bra. Forrige kamp var bortekampen mot Ham Kam - som til slutt endte med 2-3 tap.

1. Personlige feil Det er en ting når vi taper mot lag som er gode og som spiller oss ut, men mot Ham Kam florerte de personlige feilene og som endte med baklengsmål. Robstad gav ballen bort altfor lett på 1-1. Det var kun 3 minutter etter at vi hadde tatt ledelsen. 1-2 kom etter en stygg feil av Mares mens 2-3 kom på et frispark som Bergan ikke klarer å få hodet på og hvor Wichne også er litt feilplassert og ikke rekker bort til ballen som spretter inn via stanga. Slike feil må lukes bort om vi skal ha muligheten til å rykke opp.


2. Dommeren igjen i fokus Nå skal det sies at det ikke var dommerens feil som gjorde at vi dro hjem uten poeng, men det er frustrerende når dommeren ikke er konsekvent. Han gir gule kort til Starts spillere i situasjoner som er mildere enn det Ham Kam hadde tidligere. Han gir i tillegg et latterlig gult kort til Eirik Schulze som hadde en bitteliten honnør-hilsen til Ham Kam's supportere når han hadde utlignet til 2-2. Han gjorde en bitteliten gest når han løp forbi, og det var ikke provoserende i det hele tatt. Aldri i verden om det skal kvalifisere til gult kort. Det er på et helt annet nivå enn det Antwi gjorde for Start da han skled ned og feiret foran Kanarifansen for noen år siden. Fryktelig dømming.

3.Luc Mares Det var store forventninger til nederlandske Mares da han kom til klubben. Med masse erfaring fra eerste division i Nederland hadde jeg forventet at han var litt mer stødig enn det han har vist i Start-drakta. Nå skal det sies at han kun har 3 kamper, men så langt virker han usikker med ball, han gjør stygge feil og han er også lite involvert i det offensive. Jeg håper han hever seg så vi kan se hvorfor Start hentet han.
KFUM OSLO
KFUM - eller Kåffa som de blir kalt, ligger vel omtrent der de er forventet. Rett rundt kvalik-plassene er nok en plass laget til Jørgen Isnes vil havne når status skal gjøres opp etter 30 kamper. 
I forrige runde ble det 1-0 seier borte mot Ull/Kisa etter scoring i det 93 minutt. Det skal nevnes at seieren var fortjent etter at Kåffa vant skuddstatistikken 14-4.
I sommer har laget mistet keeper Knut André Skjærstein til LSK, men har hentet inn to nye keepere i Jonas Vatne Brauti fra Stabæk og Emil Ødegaard fra LSK. De har også hentet angrepsspiller Johannes Nunes Godoy fra Sandnes Ulf.

På bortebane har laget 1 seier, 4 uavgjorte og 3 tap.

Laget har ingen med karantene og heller ingen kjente skadeproblemer og dermed kan nok Isnes still med sitt beste mannskap i Kristiansand.


KFUM's 5 SISTE
24.juli: Frigg - KFUM 2-4 (cup)
31 juli: Fløya - KFUM 1-5 (cup)
18 august: Sogndal - KFUM 3-2 (serie)
23 august: KFUM - Sandnes Ulf 1-1 (serie)
29 august: Ull/Kisa - KFUM 0-1 (serie)
IK START
Hos Start så soner Henrik Robstad karantene for 4 gule kort og dermed kommer nok enten Bergan eller Joackim Jørgensen inn på stopperplass sammen med Luc Mares. 

Det blir trolig Tønnessen og Tveita på backene selv om det er nå er konkurranse om venstrebacken. Start låner nemlig Basilio Ndong fra KVC Westerlo ut sesongen. Ndong er kun 22 år gammel og har etter sigende stor fart, god motor og kan legge inn med begge bein. Det er ikke utenkelig at han får sjansen mot KFUM, men trolig ikke helt fra start.
En annen spiller som har kommet til klubben er 17 år gamle Emir Derviskadic som kommer fra Sarpsborg 08. Dette er et stort talent, som nok ikke vil få altfor mye spilletid - spesielt i starten, men som nok kan få noen innhopp etter hvert.


Framover på banen tipper jeg vi starter med samme mannskap som mot Ham Kam selv om nok Belli Moldskred og Cameron Cresswell ikke er langt unna en start-oppstilling. Det må også nevnes at Mohamed El Makrini er skadet og trolig vil miste den neste måneden.

Jeg tipper vi starter med disse i en 4-2-3-1 formasjon:

Wichne

Tveita
Jørgensen 
Mares
Tønnessen

Valsvik
Tjærandsen-Skau

Markovic
Schulze
Sjøkvist 

RamslandI FARESONEN
Her er en oversikt over hvilke av Starts spillere og vår kommende motstander som står i fare for å måtte sone karantene. I neste runde spiller vi borte mot Ullensaker/Kisa. Disse må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille neste kamp:
Start: Eirik Schulze
Ull/Kisa: Ole Breistøl


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter nok et skuffende tap mot Ham Kam, har vi nå fått 2 nye uker på å drille formasjon og få gutta samspilte. Det kom inn mange spillere i sommervinduet så det tar litt tid å få disse til å fungere sammen, og vi får virkelig håpe at vi kan se mer og mer offensiv samhandling i andre halvdel av sesongen. 
Mot Ham Kam hang vi ganske godt med og det var ikke all verdens serielederen skapte, men Start var i det gavmilde hjørnet og i praksis gav borte alle Ham Kams tre scoringer. Slikt blir det ikke poeng ut av.

Nå håper jeg Tjelmeland har fått skikk på det defensive og at vi får slippe de personlige feilene vi så på Hamar. Det er fryktelig tungt når laget jobber knallhardt og i utgangspunktet spiller en ganske god kamp, men så blir man felt av stygge personlige feil. 

Jeg håper i tillegg at vi mot KFUM får se mye hurtigere spill i lengderetning. I de siste kampene har vi opptrådt veldig omstendelig og det har blitt spilt altfor mange pasninger i egen 16-meter og generelt på egen banehalvdel. Skal vi score mål og vinne kamper, må ballen opp rundt motstanderens 16-meter. Får vi ballen opp dit, kan vi heller ikke slippe inn mål, så jeg håper vi blir mer direkte - uten at det nødvendigvis betyr lange baller. I den formasjonen Start spiller er det utrolig viktig at de 2 som spiller defensivt på midtbanen er utrolig bevegelige, og at når man får ballen fra forsvarsleddet, kan vende av en mann for så å spille fri våre kanter eller spiss. 

Skal Start vinne tilbake publikum og sørlendingene generelt, må det vises mer offensivt. Folk kommer ikke på kamp for å få hjertet i halsen når keeper og to forsvarsspillere spiller ballen mellom seg rundt 5-meteren. Folk vil se et Start-lag som angriper i stim og der vi skaper sjanse på sjanse. Det kreves enormt mye innsats fra samtlige spillere - og la oss håpe at Starts spillere har hatt en god landslagspause og har sprut i bena når Kåffa kommer til Sparebanken Sør Arena.

Jeg gleder meg som vanlig til kamp, og så håper jeg på årsbeste - og en klar hjemmeseier.

God kamp alle Start-venner!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: