Frank foran bortekampen mot Sogndal

I dag reiser Start til Sogndal i årets nest siste serierunde. Her er Franks tanker foran den viktige kampen.

Annonse:

Endelig leverte Start en god kamp, og der vi slapp å bite negler på slutten av kampen. Dette var en kamp der vi var best i stort sett samtlige 90 minutter og hvor vi scoret noen fine mål og var solide bakover. Veldig gledelig var det også at 8 av 11 som startet var sørlendinger, og at vi fikk comeback av Henrik Gjesdal og Start-debuter av Sander Svela og Emir Derviskadic. Om ikke vi klarer den berømte kvalik-plassen i år, så vitner det om at det er noe spennende på gang. Skal vi derimot klare en topp-6 plass er kun 3 poeng godt nok på Fosshaugane campus.TABELLEN
5. Sogndal.... 28....11-8-9....38-32...41 poeng
9. Start........ 28...10-6-12...56-56...36 poeng
 

 


3 OPPLEVELSER FRA FORRIGE KAMP
I år vil jeg foran hver kamp trekke fram 3 ting fra forrige kamp som jeg bemerket meg. Det kan være noe som må forbedres eller noe som var bra. Forrige kamp var hjemmekampen mot Ranheim - som endte med 3-1 seier til Start.


1. Amund Wichne
Amund Wichne har tatt store steg denne sesongen og er nå et soleklart førstevalg i Start-buret. Han har hatt noen reaksjonsredninger som er topp internasjonal klasse og har også en veldig god pasningsfot.
Deumeland er ferdig i klubben og derfor er det ekstra hyggelig at Wichne har tatt godt vare på sjansen. Og så har vi Jasper Torkildsen, som er et av de største keeper-talentene i klubben som nok også vil gi alt for å vinne keeperplassen. Denne duoen er mer enn god nok, uansett hva slags divisjon Start spiller i neste sesong.
2. Fremgang offensivt 

Start har levert noe bra offensivt spill, men mot Ranheim synes jeg vi leverte årsbeste offensivt - spesielt når vi ser på kvaliteten på motstanden. Tidligere har vi måtte stole på at enkeltspillere dro fram noe spesielt, men i denne kampen var det veldig mange fine kombinasjoner. 3-1-scoringen var et flott eksempel på dette. Start spilte seg oppover langs høyrekanten, før ballen ble inn sentralt til Kristoffer Valsvik, som på et touch spilte ballen inn bak forsvaret til Ranheim. Der kom Peter Reinhartsen, som avsluttet nydelig alene med keeper. Strålende.
3.Sindje Tjelmeland 

Jeg er en av de som har kritisert Tjelmeland endel i det siste. Jeg synes valg av lagoppstilling og manglende bytter har kostet oss flere poeng, men mot Ranheim synes jeg har hadde en god kamp som kampleder. Vi vinner fortjent, skaper bra med sjanser, har god kontroll bakover og scorer noen fine mål. I tillegg får et par av Starts spennende unggutter sjansen mot slutten. Nå håper jeg at enda flere av Starts unggutter får sjansen i de siste to kampene. Dette er en meget god arena for våre talenter å få vist seg fram. La oss håpe at Tjelmeland får en fin avslutning på den første sesongen som Start-trener.

 

SOGNDAL IDRETTSLAG

Sogndal har kjempet rundt 5-6 plass det meste av denne sesongen, og det er også som de fleste forventet. Dette er siste hjemmekampen som trener Eirik Bakke leder laget. Neste sesong skal Tore Andre Flo lede laget fra saftbygda og så blir det spennende å se hvordan det går. Jeg er sikker på at Eirik Bakke har lyst til å avslutte med stil for blir det seier mot Start er laget garantert en av kvalikplassene. Skulle det bli tap for Start, er det derimot fare for at Sogndal ender utenfor topp-6..


 

Sogndal har 5-7-2 på sine 14 hjemmekamper. Målforskjellen er 20-15.

Mot Start mangler de Emil Palson - som falt om i kampen mot Stjørdals-Blink. Laget har ingen som soner karantene og har heller ingen spesielle skadeproblemer. 
Sogndal har forresten et par spillere som er godt kjent for Starts supportere. Steffen Lie Skålevik og Amin Nouri har begge hatt en fin periode i Start-drakta men skal lørdag gjøre alt de kan for å ødelegge Starts håp om kvalik.


Det motsatte oppgjøret ble spilt 22 august i en kamp som endte med 1-1 etter at Markovic gav Start ledelsen på straffespark etter 52 minutter, mens Kristoffer Hoven utlignet 10 minutter senere.


SOGNDAL's 5 SISTE
20 oktober: Sogndal - Ham Kam 1-1 (serie)
24 oktober: Strømmen - Sogndal 0-2 (serie)
29 oktober: Sandnes Ulf - Sogndal 0-2 (serie)
6 november: KFUM - Sogndal 3-1 (serie)
10 november: Sogndal - Stjørdals/Blink 1-1 (serie)
IK START
Etter en god kamp mot Ranheim, tror jeg ikke det blir store endringer på laget. Jeg tipper vi starter med samme mannskap som sist (4-3-3):

Wichne

Reinhardsen
Robstad
Mares
Ndong

Tønnessen
Valsvik
Schulze

Sjøkvist
Ramsland
Markovic


I FARESONEN
Her er en oversikt over hvilke av Starts spillere og vår kommende motstander som står i fare for å måtte sone karantene. I siste runde spiller vi hjemme mot Sandnes Ulf. Disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille neste kamp:

Start: Eirik Schulze, Martin Ramsland, Mohamed El Makrini, Cameron Cresswell, Henrik Robstad, Kristoffer Valsvik
Sandnes Ulf: Ståle Sæthre, Jørgen Olsen Øveraas, Adnan Hadzic, Chris Sleveland, Jostein Ekeland, Erlend Hustad


NOEN TANKER TIL SLUTT

Da gjenstår det to kamper av årets OBOS-liga. Dersom Start skulle klare å rykke opp, så betyr det at vi har levert en imponerende avslutning på sesongen. Da må vi vinne 6 kamper på rad, hvorav 5 av dem er på bortebane. Først må vi slå Sogndal borte og Sandnes Ulf hjemme. I tillegg må vi ha litt hjelp fra et par andre lag.. Dersom vi da ender på 6 plass, venter det borte kamp mot lag nr 5, og deretter bortekamp mot lag nr 4, bortekamp mot lag nr 3 og til slutt en kamp mot det eliteserielaget som endte på 14.plass. Kommer Start seg gjennom dette programmet, og rykker opp, ja da har man jaggu fortjent det. Men det er lang vei dit - spesielt for et lag som ennå ikke har vunnet to kamper på rad denne sesongen. Det er ganske utrolig, men slik er det nå. Samtidig så skjer det utenkelige i fotball hele tiden. Vi så hvordan Arendal på utrolig vis fikk sikret seg kvalik-kamp om opprykk til OBOS-ligaen. Vi så hvordan et "fortapt" Fløy-lag tok seg forbi Fram Larvik helt på målstreken, da alt så umulig ut 45 minutter tidligere. Vi husker hva som skjedde for 2 år siden - i kvalikkampen mot LSK.

Ingenting er umulig, men skal vi klare det "umulige" så må vi finne en helt annen form enn det vi har vist de siste ukene. Vi må få et lag som fungerer både offensivt og defensivt, og så må vi ha litt marginer. 

Sogndal borte er ingen enkel kamp, og spesielt ikke når hjemmelaget har så mye å spille for de også. Jeg har liten tro på at vi kan klare en kvalik, men jeg vet at jeg selvfølgelig kan ta feil. Ingenting hadde gledet meg mer enn om vi klarte det.

Terje Marcussen klarte ikke å lande Aasmund Bjørkan, men han inviterer til en skikkelig førjulsfest neste helg da vi avslutter sesongen på Sparebanken Sør Arena. Det beste argumentet for å få folk til å komme på den festen er om Start har mulighet til å klare en kvalik. Den muligheten er der om Start vinner mot Sogndal.

La oss håpe at vi vinner vår andre kamp på rad i morra, og at vi kan få en skikkelig spennende avslutning i serieavslutningen en uke senere.

Da må vi sørge for at Eirik Bakke avslutter sin tid som hovedtrener på Fosshaugane med hjemmetap. Ingenting annet er godt nok.

God kamp alle Start-venner!

 

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: