Frank foran Åsane - Start på mandag

Denne sesongen vil nok en gang Frank Thomassen blogge foran Start-kampene, og her er Franks tanker foran Åsane-kampen.

Annonse:

 

Da var vi endelig ferdig med treningskamper, og selv om vi gjerne skulle ha kommet oss videre i cupen, så er det nå alvoret starter. Det eneste som betyr noe, er at vi tar nok poeng slik at vi ligger på en av de to øverste plassene når sesongen er over. Jeg håper virkelig at vi i kampen mot Åsane får se et Start-lag som det vi så mot Brann og Haugesund tidligere i vinter, og ikke noe som ligner på det vi så spesielt mot Grorud. 

Vi trenger en god start - som vil gi selvtillit i hele gruppa.

TABELLEN
5. Åsane 0...0-0-0... 0-0...0 poeng
5. Start  0...0-0-0... 0-0....0 poeng


FORRIGE KAMP
I år vil jeg foran hver kamp trekke fram en positiv ting (tommel opp) og en negativ ting (tommel ned) fra forrige kamp. 

Forrige kamp var treningskampen borte mot Mjøndalen som endte med 0-1 tap.

Tommel Opp:
I kampen mot Mjøndalen så vil jeg trekke fram lagmoralen etter at vi fikk Vito utvist. Fram til da var hjemmelaget best, men jeg synes Start-laget hevet seg med en mann mindre. Vi forsvarte oss stort sett bra og hadde flere gode sjanser til å score selv. Jeg fryktet at vi ville få se et Start-lag som klappet sammen uten kaptein og forsvarsbauta Wormgoor, men i stedet så vi en gjeng med gulkledde som jobbet enda hardere og som absolutt viste karakter. La oss håpe at vi kan få se dette også med 11 spillere mot Åsane.

Tommel Ned:

Det er nok ingen overraskelse at den første som får tommel ned er den nyutnevnte kapteinen Vito Wormgoor som fikk direkte rødt kort i siste treningskamp. En kaptein er en som skal gå foran og lede laget både med innsats og klokskap. Da er det rett og slett uakseptabelt å bli utvist på den måten. Hadde han blitt utvist for en takling som bakerste mann eller redning med hånda på streken, så er det forståelig. Slike ting skjer, men at han i en "ubetydelig" treningskamp dytter ballen i fjeset på en motstander - rett foran dommeren - skal rett og slett ikke skje. Jeg håper det som skjedde aldri mer skjer igjen. Vito må forstå at slike ting skader laget, og neste gang må han tenke seg om to ganger, og se hva slags ansvar han har. Jeg synes han er en naturlig kapteinsstype, men slikt tull må lukes bort.




ÅSANE FOTBALL
Åsane endte på 7.plass i fjorårets OBOS-liga og havner nok rundt samme plassering også denne sesongen. 

Foran årets sesong har man blant annet hentet inn rutinerte Morten Gamst Pedersen og Kristoffer Larsen.
De har ikke mistet for mange av sine beste spillere, men verdt å merke er jo at keeper Marc Jensen har tatt turen til Start og vil stå i målet til bortelaget i denne kampen. Laget har hatt flere gode treningskamper i vinter, men ble samtidig knust med 0-5 i cupkampen mot Sarpsborg 08. I 2021 endte kampene mot Start med 2-0 seier hjemme, mens det ble 1-1 i Kristiansand.


ÅSANE'S 5 SISTE KAMPER
5 februar: Åsane - Øygarden 3-4 (treningskamp)
7 februar: Åsane - Brann 1-1 (treningskamp)
25 februar: Åsane - Mjøndalen 2-1 (treningskamp)
13 mars: Åsane - Sarpsborg 0-5 (cup)
26 mars: Åsane - Sandnes Ulf  3-1 (treningskamp)



IK START
Hos Start har det blitt gjort mange endringer i vinter, men  samtidig har Tjelmeland spisset laget i store perioder så det blir nok ikke gjort altfor mange forandringer fra laget som tapte i Mjøndalen. Vito Wormgoor soner karantene og er derfor uaktuell. Trolig kommer Henrik Robstad inn i forsvaret. Framover er det størst usikkerhet om hvem som skal spille på midten sammen med Derviskadic. Sjøkvist er også skadefri, så vil tippe at han tar plassen på høyrekanten. Ellers så er det spennende å se om Oskar Fallenius vil få spilletid etter kun noen få dager med sine nye lagkamerater. Det er nok gode sjanser for at han får noen minutter mot slutten.

Jeg tipper vi starter med dette laget: (3-4-3)

Jensen

Bergan
Mares
Robstad

Sjøkvist
Derviskadic
Valsvik
Tønnessen 

Schulze
Braut Brunes
Sanyang



NOEN TANKER TIL SLUTT
Mye har skjedd i og rundt klubben vår siden vi avsluttet den historisk svake 2021-sesongen, men nå er det endelig klart for seriefotball igjen. Og for en utrolig spennende sesong det ser ut til å bli. Det er veldig mange lag som har ambisjoner om å kjempe om opprykk/kvalik og vi må virkelig levere stabilt gode resultater hvis vi skal ha håp om klare en av de 2 plassene som gir direkte opprykk. Brann er klare favoritter, men bak dem har vi lag som Stabæk, Fredrikstad, Mjøndalen, Sogndal, Ranheim, Kongsvinger, Sandnes Ulf, Åsane og KFUM som alle har kvalitet til å i det minste klare topp-6. 

Jeg tror det er mange som er veldig usikre på hvordan Start kommer til å gjøre det denne sesongen. Etter treningskampene mot Brann, Haugesund og Vålerenga, var det mange som mente at dette Start-laget var gode nok til å bli topp-2, men etter dette har vi tapt for Sandnes Ulf, spilt uavgjort mot Grorud og tapt mot Mjøndalen, og plutselig tipper de fleste at Start havner mellom 6.-9. plass. 

Litt interessant er det å se hva avisene i Bergen tipper. 
Bergensavisen tipper Start på 7 plass og Bergens Tidende tipper Start på 9 plass, men ser vi på Åsane Tidene, så tipper de Start på 2.plass. Det er faktisk høyere enn hvor Daniel Aase og Fevennen tipper Start (3 plass).

 

Når man ser på de siste ukene, så var Start hardt rammet av covid-19 like etter kampen mot Vålerenga, og det var helt klart at Start-gutta ikke hadde samme energi i kampene mot Sandnes Ulf og Grorud. Vi hevet oss litt mot Mjøndalen, men den kampen ble delvis ødelagt i og med at Vito pådro seg et rødt kort i 1.omgang.

 

En grunn til at det er stor usikkerhet rundt Start er at det (nok en gang) har kommet mange utskiftninger i stallen. Ser vi på laget som startet 1.serierunde borte mot Sandnes Ulf i fjor, så er det kun 3-4 spillere som sannsynligvis er med i laget som starter 1.serierunde i år. Disse er Bergan, Sjøkvist, Tønnessen og Schulze. Men samtidig har vi mange flere spillere som er mer entertainere. Sanyang og Brunes har begge scoret flittig i vinter. Begge har fart og målteft. Vi har Derviskadic som har litt av Myggen og Strømstad i seg, og som fort kan få et skikkelig gjennombrudd denne sesongen. Vi har Ndong - som imponerte voldsomt i Afrika-mesterskapet mot topp internasjonale stjernespillere. Og nylig hentet vi Oskar Fallenius på lån ut sesongen. Dette er en spiller som er fast på det svenske U-20 landslaget og som kan bekle alle de offensive posisjonene.

Og ikke minst har vi fått inn Magni Fannberg som sportssjef. Det er en viktig ansettelse og vil gi Tjelmeland mer tid til å fokusere på å gjøre spillerne og laget bedre.


 

Etter år med motgang, fortjener alle vi som heier på Start en skikkelig opptur. Tenk om vi kunne overraske alle "eksperter" i Bergen, i Eurosport og andre steder og rykke opp med stil. 

Skal vi derimot klare det, må vi få en god start på sesongen. I fjor klarte vi ikke å vinne to kamper på rad, og den statistikken må brytes med en gang. Jeg håper vi kan starte sesongen med to seire - borte mot Åsane og hjemme mot Mjøndalen. Får vi den starten, tror jeg vi vil kjempe helt i toppen denne sesongen. 

Men dersom vi skulle få en litt kronglete start på sesongen, så håper jeg vi alle forholder oss positive og ikke går rett i kjelleren med en gang.

Det er en lang sesong på 30 kamper, og så får vi håpe at når alle lag har spilt 30 kamper, så står det IK START på plass nr. 1 eller 2.

 

Lykke til med 2022 sesongen alle Start-venner!


 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

 

Annonse fra Obos-ligaen: