Åsane fra 1 til 12

Bli litt mer kjent med mandagens motstander Åsane. På bildet: Henrik Robstad, Kristoffer Tønnessen, Jon-Helge Tveita og Cameron Cresswell fra fjorårets møte med Åsane på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder.

Annonse:

Mandag spiller Start mot Åsane i den 1. serierunden i OBOS-ligaen 2022.

Da får trolig Mark Fabricius Jensen et gjensyn med gamle lagkamerater. Den danske målvakten stod i mål da lagene møttes på Sparebanken Sør Arena i fjor, i en kamp som endte 1-1 (bildet).

I Åsane har lagene møttes 2 ganger de seneste 30 årene, der fjorårets oppgjør endte med 2-0-seier til Åsane, mens Åsane også vant et spennende oppgjør i 2017 med 3-2.

Hjemmelaget vant sin generalprøve med 3-1 over Sandnes Ulf, mens Start røk 0-1 for Mjøndalen på Consto Arena.

Til sammen har lagene møttes 4 ganger i OBOS-ligaen, der Start har vunnet én gang, én kamp har endt med uavgjort og Åsane har vunnet to ganger.

Begge lagene røk ut av Norgesmesterskapet i fjerde runde tidligere i måneden. Start røk som kjent for Sandnes Ulf, mens Åsane fikk stryk av Sarpsborg 08 med hele 5-0 på hjemmebane.

Det betyr at de to lagene igjen går medaljeløse ut av nok en cupsesong.

Både Start og Åsane har forhåpninger om å kjempe om en av de 6 øverste plassene i divisjonen for å klare enten direkte opprykk eller kvalifisering.

Bergenslaget imponerte mange i forrige sesong ved å ta en sterk 7.-plass foran både Sandnes Ulf og Start, som begge er forventet å kunne klatre opp på kvalifiseringsplass denne sesongen.

Start har gjennomført 8 treningskamper før sesongstart, som endte med fem seire, én uavgjort og to tap.

Åsanes nummer 9 er Erling Flotve Myklebust og er ny i klubben foran denne sesongen. Spissen har tidligere vært innom islandsk fotball og Vard Haugesund, men Eliteserie-debuten fikk han for Haugesund mot nettopp Start tilbake i 2015.

Toppscorerne for Åsane forrige sesong ble Joakim Hammersland og Håkon Lorentzen som begge scoret 10 mål hver. Lorentzen er igjen klar for nye mål i 2022, mens spissveteranen Hammersland valgte å legge opp foran denne sesongen.

Åsane er trent av den etter hvert rutinerte Morten Røssland, som trente Åsane for første gang tilbake i 2011, mens han var tilbake i 2018 som assistent til den nåværende Bodø/Glimt-treneren Kjetil Knutsen.

Før 2022-sesongen hentet laget inn rutinerte Morten Gamst Pedersen, og 40-åringen har fått draktnummer 12 i stallen. Et litt utradisjonelt valg, ettersom klubben har blitt kjent for å bruke spillere som er unge, lokale eller har videresalgspotensial, men ifølge den nye sportssjefen Kåre Ingebrigtsen, er det en tanke bak signeringen.

– Han er en av de mest seriøse fotballspillerne jeg har møtt, en kar som trener hardt og tar ekstremt godt vare på kroppen sin. Og han spiller i en posisjon der vi ønsket å forsterke oss, sa Bruttern til asanefotball.no.

Vi gleder oss til kamp og sesongstarten i OBOS 2022!

 

Annonse fra Obos-ligaen: