Svensk U20-landslagsspiller klar for Start

Vi har i dag blitt enige med Brøndby IF om en låneavtale for Oskar Fallenius. 20-åringen ankom byen i formiddag og trener med laget i allerede i dag.

Annonse:

- Jeg ser frem til å komme i gang her i Start. Jeg skal jobbe hardt og trene godt, og gjøre alt jeg kan for å få en plass i startelleveren, forteller nysigneringen og legger til:

- Det har vært tungt å ikke få så mye spilletid, når man gjerne vil spille og bidra til laget. Jeg tror dette er et riktig steg for min utvikling. Nå gleder jeg med veldig til sesongstart med Start, og jeg har stor tro på at vi kan få en positiv sesong i år.

Fallenius begynte sin karriere i IF Brommapojkarna i Sverige, og ble i januar 2021 hentet av Superliga-klubben Brøndby IF fra Danmark.

20-åringen fikk fem innhopp i Superligaen i 21/22-sesongen for klubben som ligger på tredjeplass i den danske toppdivisjonen. Han har også scoret to mål i den danske cupen.

Låneavtalen mellom oss og Brøndby strekker seg ut sesongen, med en opsjon i sommer.

Angrepsspilleren kan bekle flere av rollene fremover i banen, og har representert Sverige på aldersbestemte landslag ved flere anledninger.

- For det første er Oskar en spiller som har blitt godt skolert i Brommapojkarna, svenske juniorlandslag og Brøndby. Han er en anvendelig spiller som kan trenes og coaches, sier vår sportslige leder Magni Fannberg og fortsetter:

- Oskar besitter egenskaper som passer inn hos oss, og som vi trenger i laget. Han er veldig godt til å behandle ballen i høy fart, og passer godt inn i vår spillestil.

- Denne overgangen passer veldig bra for spilleren og for begge klubbene. Oskar trenger spilletid for å fortsette utviklingen, og vi tror at vi kan hjelpe han med det, mens han kan tilføre laget kvaliteter vi har bruk for.

Oskar Fallenius

  • Navn: Lars Erik Oskar Fallenius

  • Født: 1.11.2001

  • Nasjonalitet: Svensk

  • Tidligere klubber: Brøndby IF, IF Brommapojkarna

Fallenius.png

 

Annonse fra Obos-ligaen: