Frank er tilbake og blogger før Jerv-kampen

Vi kan med glede melde at Frank Thomassen igjen kommer til å blogge før kampene våre denne sesongen. Først ut er dagens hjemmekamp mot FK Jerv.

FORAN START - JERV

Endelig er vi i gang igjen. Selvfølgelig skulle jeg ønske jeg kunne skrive en blogg og motstanderen heter Rosenborg, Viking eller Brann, men dessverre blir det en ny sesong mot mindre profilerte motstandere. Nå gjelder det å ikke tro at vi er for gode for dette nivået, men heller fokusere på å vinne hver eneste kamp. Sesongen startet borte mot Sandnes Ulf, og selv om 1.omgang var veldig svak, så klarte vi det som opprykkslag ofte klarer - nemlig å dra med oss 3 poeng på en middels dag.

3 OPPLEVELSER FRA FORRIGE KAMP

I år vil jeg foran hver kamp trekke fram 3 ting fra forrige kamp som jeg bemerket meg. Det kan være noe som må forbedres eller noe som var bra. Forrige kamp var sist lørdag borte mot Sandnes Ulf der vi vant 2-1.

1. Unngikk mange gule kort. I de siste sesongene har Start pådratt seg altfor mange gule kort. I år har vi en fryktelig tynn stall og er dermed veldig sårbare hvis spillere pådrar seg karantener. Derfor var det veldig gledelig at vi i Sandnes kun pådro oss ett gult kort. (Henrik Robstad på overtid). Spesielt El Makrini har hatt en tendens til å pådra seg altfor mange kort, men han holdt seg i skinnet i denne kampen og unngikk kort. La oss håpe vi fortsetter å unngå kort. Det blir viktig denne sesongen. (Vår motstander Sandnes Ulf pådro seg hele 5 gule kort i denne kampen)

2. Ros til dommeren. Det er ofte lett å kritisere dommeren, men at man samtidig unngår å gi ros når dette er berettiget. Jeg vil trekke fram en situasjon som ble helt avgjørende og som dommer Daniel Higraff løste på en utmerket måte. Eman Markovic vant ballen rett foran innbytterbenkene i det 72 minutter og dro seg innover banen. Han klarte å slå en glimrende pasning til Henrik Robstad i bakrom, men ble samtidig meid ned av Espen Hammer-Berger. Dommer vinket spillet videre, Start scoret og deretter gav dommeren et fortjent gult kort til Hammer Berger. Veldig mange dommere hadde stoppet spillet, gitt Start frispark og gitt gult kort til Sandnes Ulf's spiller. Men her gjorde dommeren helt rett, gav fordel som Start scoret på.

3. Henrik Robstad! Man må jo bli glad i Starts rutinerte venstreback. I fjor startet han kun 7 kamper og også denne sesongen ser det ut som han må starte mange kamper på benken, men allikevel er han positiv og vi vet at han alltid gir 100% når han får sjansen. Mot Sandnes kom han inn etter 69 minutter og 3 minutter senere gikk han på et herlig løp i bakrom og endte opp med å avgjøre kampen med en avslutning en klassespiss verdig. Utrolig sterkt gjort og det er godt å ha slike spillere i troppen.

JERV'S 5 SISTE KAMPER

• 17 april: Jerv - Sandnes Ulf  3-2 (treningskamp)
  • 21 april: Odd - Jerv 1-1 (treningskamp)
  • 25 april: Vålerenga - Jerv 3-1 (treningskamp)
  • 1 mai: Bryne - Jerv 1-0 (treningskamp)
  • 15 mai: Jerv - KFUM Oslo 1-1 (seriekamp)

IK START

Hos Start er det ingen nye skader og dermed kan Joey velge og vrake fra en omtrent full tropp. Etter en svak 1.omgang i Sandnes vil det nok bli noen endringer og trolig vil Peter Reinhardsen komme inn på høyrebacken i stedet for Sander Sjøkvist. Det er også trolig at det blir en endring på høyrekanten. Jeg tror Emil Pedersen blir byttet ut med Mikael Ugland - og at Belli blir flyttet opp på høyrekanten. Et alternativ er også å bruke Adeleke Akinyemi, men tror nok Ugland er et mer realistisk valg i dag.

Dermed tror jeg vi starter med disse: (4-3-3)

NOEN TANKER TIL SLUTT

Vi fikk en god start på sesongen med 3 poeng i en vanskelig bortekamp i Sandnes, men jeg håper virkelig at Joey og gutta klarer å nullstille her. Starter vi som vi gjorde i Sandnes kan vi fort bli straffet hardt av et Jerv-lag som har levert mye bra i treningskampene. Dette er et lokaloppgjør og det kan fort bli mye kriging og mange dueller. Og den krigen må vinnes. Jerv har mange spennende spillere fra utlandet som nok vil vise seg fram på en bedre måte enn de klarte i kampen mot KFUM.
Jeg håper vi i denne kampen klarer å få til vårt eget spill, men dersom vi ikke klarer det, så er det godt at vi har en plan B - som vi viste i Sandnes. Det er lov å slå langt opp mot Ramsland og Schulze og at spillerne rundt disse er klare for å vinne andreballene. Det grepet endret kampen totalt i Sandnes og dette trekket kan også brukes mot Jerv om vi ikke får til vårt spill langs bakken.

Det er flere "eksperter" som foran sesongen har tippet at Start vil slite med å rykke opp, og noen har tippet at vi ikke vil klare kvalik en gang. Jeg håper vi virkelig kan motbevise disse "ekspertene".
La oss fortsette den gode 2.omgangen vi hadde i Sandnes og sende Jerv tilbake til Grimstad med 0 poeng i bagasjen. Da har vi fått en meget god start på sesongen - og kan senke skuldrene litt foran de viktige kampene mot Ranheim og Aalesund.

Nå kommer kampene på løpende bånd, så det er bare å hente fram Start-skjerfet eller Start-drakta og heie fra god-stolen, om du ikke er en av de få heldige som får oppleve kampen fra stadion.

God kamp alle Start-venner! La oss håpe dette blir en god sesong der vi til slutt kan juble for opprykk til eliteserien!