Første hjemmekamp på tre uker

Vi møter Moss i OBOS-ligaens runde #24 søndag klokken 15:00. Det blir første gang Moss spiller på Sparebanken Sør Arena. (Foto: Helge N. Olsen)

Annonse:

Søndag kommer Moss FK på besøk til ny runde i OBOS-ligaen. Etter tre uker uten kamp på Sparebanken Sør Arena, skal vi endelig arrangere hjemmekamp igjen.

K P
12 Sogndal 0 0
13 Stabæk 0 0
14 Start 0 0
15 Vålerenga 0 0

Etter sommerpausen står vi med fire seire, tre uavgjort og ett tap. På de åtte kampene har vi sluppet inn fem mål og scoret elleve. På søndag håper vi å legge til enda en seier da vi mottar laget på tiendeplass, Moss, til kamp på Sparebanken Sør Arena.

Før kampen arrangeres det OBOS-marsj, hvor alle som deltar får gratis kampbillett. Ta med deg hele familien og bli med på en super dag. Les mer om OBOS-marsjen under.

Første oppgjør på Sparebanken Sør Arena

Søndag møtes Start og Moss for første gang i historien på Sparebanken Sør Arena. Den historierike klubben spiller sin første sesong i OBOS-ligaen siden 2010 etter at de rykket opp på målforskjell i fjor. Klubbene har ikke møttes i tellende kamp i Kristiansand siden 2002 da begge spilte i Norges øverste divisjon.

U Start-Fredrikstad (2-2) 03.09.2023 15:00 Sparebanken Sør Arena
S Jerv-Start (0-1) 16.09.2023 20:15 Levermyr stadion
U Start-Moss (0-0) 24.09.2023 15:00 Sparebanken Sør Arena
OBOS-ligaen
TV 2 Play
T Sandnes Ulf-Start (1-0) 30.09.2023 15:00 Øster Hus Arena
S Start-Kongsvinger (2-1) 08.10.2023 15:00 Sparebanken Sør Arena
I 1. serierunde av OBOS-ligaen 2023 møtte vi Moss på Melløs stadion, i en kamp som endte 0-0. I 2022 møtte vi også Moss på Melløs, den gang i cupen hvor vi vant 0-3.

Fra sportssjef til hovedtrener

Moss har denne sesongen prestert relativt bra og ligger nå på 10. plass. Nedover på tabellen har de nå fire poeng ned til kvalikplass og 7 poeng ned til direkte nedrykksplass. Siden sommerpausen står Moss med to seire, to uavgjort og fire tap totalt. Begge seirene kom på hjemmebane. 

Bak rattet på Melløs står tidligere landslags-og Premier League keeper Thomas Myhre. Myhre, som opprinnelig er fra Moss, spilte i klubben på ungdomsnivå og senere for A-laget i 1991-1992.

Hovedtreneren til Moss har en lang karriere som toppkeeper på CV-en. Han står oppført med 93 kamper i Premier League og over 50 landskamper for Norge. Som trener er Moss-jobben hans første.

I 2021 returnerte han til Melløs først som sportssjef. Etter en rekke dårlige resultater tok han midlertidig over som hovedtrener, og signerte senere som permanent trener desember 2021.

NTB_pUb-l52rDwg.jpg
Moss sin hovedtrener, Thomas Myhre, har en stor karriere som keeper bak seg. Myhre fikk hele 56 A-landslagskamper for Norge. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB)

Gamle kjenninger

For Alagie Sanyang vil det bli en ekstra spesiell dag på søndag, da han skal få møte gamle kjenninger fra Moss. Spissen spilte 25 kamper for Moss i 2019 og scoret 12 mål. Alagie fikk ikke prøvd seg mot gamleklubben i vårt første møte med dem i april, men får trolig sjansen til å hjemsøke gamleklubben på søndag.

En annen kjenning som kommer til Kristiansand er tidligere Start-spiller Henrik Gjesdal, men denne gangen ikledd Moss-drakt.

HNO_2915.jpg
Alagie Sanyang møter sin gamleklubb på søndag. Sanyang spilte i Moss hele 2019-sesongen. (Foto: Helge N. Olsen)

Nesten fulltallig tropp

Til søndagens kamp er det kun to spillere som er utilgjengelige. Eirik Schulze og Jack Lahne er begge to ute med skade. Jon-Helge Tveita, som ikke har vært tilgjengelig siden 31. juli 2022, er endelig tilbake i kamp. Tveita spilte en omgang for Start 2 på søndag, og neste steg blir nok å få enda flere minutter for rekruttlaget vårt.

Vi har fem spillere som vil måtte stå over neste seriekamp ved gult kort mot Moss. Vito Wormgoor (7), Bjarni Mark Duffield (3), Emir Derviskadic (3), Henrik Robstad (3), Jasper Silva Torkildsen (3) er alle ett gult kort unna å måtte sone karantene.

Norges beste hjemmesupportere

Etter tre uker kan vi endelig åpne dørene for våre herlige supportere og ønske velkommen til hjemmekamp igjen! Vi fikk utrolig bra støtte under møte med Fredrikstad forrige hjemmekamp, og ikke minst forrige helg i Grimstad, og nå gleder vi oss til søndag!

HNO_2835.jpg
Vi gleder oss til å arrangere hjemmekamp igjen, og håper å se mange av dere på tribunen. (Foto: Helge N. Olsen)

Vi er OBOS-ligaens beste hjemmelag og det er mye takket være Norges beste hjemmesupportere på tribunen.

KJØP KAMPBILLETT HER

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 22.09.2023
Skrevet av: Marcus Petterson & Vetle Stousland