Første hjemmekamp: - Håper mange kommer for å støtte oss

Endelig nærmer vi oss seriens første hjemmekamp på Sparebanken Sør Arena hvor vi tar i mot Ålesund i OBOS-ligaens runde #2. Etter fantastisk støtte på Jæren håper Azar Karadas og resten av laget å se så mange som mulig på tribunen.

Annonse:

To angrepsvillige lag møtes

På lørdag er det endelig klart for sesongens første hjemmekamp, når vi tar imot sunnmøringene fra Aalesund på Sparebanken Sør Arena! 

Til tross for en god prestasjon endte det i et skuffende resultat på Jæren i første serierunde. I årets første hjemmekamp håper vi å slå tilbake mot Aalesund som av mange ansees som et av de sterkeste lagene i årets OBOS-liga. Aalesund fikk heller ikke med seg tre poeng i serieåpningen mot Stabæk, hvor de i likhet med oss, skapte flere store målsjanser uten å gå seirende av banen. Rammene for en god offensiv fotballkamp vil dermed være til stede i lørdagens oppgjør. 

K P
13 Åsane 4 4
14 Raufoss 5 4
15 Aalesund 5 4
16 Start 5 2

Ung kantspiller scoret i serieåpningen 

Aalesunds målscorer mot Stabæk var ghaneseren Isaac Atanga. Atanga har en fortid i Right to Dream akademiet i Ghana før han tok turen til danske Nordsjælland hvor han fikk 55 kamper i Danmarks øverste divisjon. Fra Nordsjælland gikk han videre til Cincinnati hvor han spilte 23 kamper i MLS. Etter et utlån til tyrkiske Göztepe ble kantspilleren hentet til Sunnmøre foran forrige sesong. 

Til tross for relativt få minutter i sin første sesong for tangotrøyene imponerte Atanga i en sesong hvor han blant annet scoret to mål da Aalesund slo Molde 3-1 på Color Line Stadion. 

Rykket ned etter vanskelig sesong

Det ble en tøff 2023-sesong for Aalesund. Da Eliteserien ble blåst av i desember var sunnmøringene i bunnen av tabellen med 18 poeng og 73 innslupne mål i Norges øverste fotballselskap. Dermed ventet OBOS-ligaen i 2024 for tangotrøyene. 

For tiden er det tidligere fotballspiller Christian Johnsen som er hovedtrener for Aalesund. Johnsen har tidligere spilt for klubber som Moss, Raufoss og Örebro og har trent blant annet Raufoss i perioden 2017-2022, der han rykket opp med laget til OBOS-ligaen i 2018. 

I Aalesunds første tellende kamp for året tok laget mot Stabæk på Color Line Stadion i OBOS-ligaen, der resultatet ble 1-1 og poengdeling. 

NTB_GOUAGqBkvZY.jpg
Det ble en vanskelig fjorsesong for Christian Johnsens AAFK. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

God uttelling på hjemmebane i tidligere oppgjør 

Vi tok seirene i de to siste oppgjørene på Sparebanken Sør Arena mot lørdagens motstander. I 2020 slo vi tangotrøyene 1-0 i Eliteserien da Isaac Twum ble matchvinner. Året etter doblet vi antall mål mot sunnmøringene på Sparebanken Sør Arena da Kristoffer Tønnessen og Eman Markovic begge scoret fra distanse. 

Se målene fra sist kamp i slutten av saken.

NTB_ZpJ_g5pk0eU.jpeg
Aalesunds Nikolai Hopland her fulgt av tidligere Start-spiller og nåværende lagkamerat Martin Ramsland i vårt forrige oppgjør mot Aalesund på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Første tellende hjemmekamp for vår nye hovedtrener

Hovedtrener Azar Karadas ser fram til lørdagens oppgjør på Sparebanken Sør Arena.

- Vi gleder oss veldig og ser store muligheter til å gjøre en god kamp. Vi håper så mange som mulig kommer for å støtte oss.

Kampen mot Aalesund er Azars første tellende hjemmekamp på Sparebanken Sør Arena som hovedtrener. Azar er heller ikke fremmed for å slå Aalesund og avgjorde mot sunnmøringene i 2016 da han var spiller i Brann.

NTB_WGxSuqpDVIg.jpeg
Azar Karadas feirer her med sine tidligere lagkamerater da han scoret vinnermålet for Brann på Color Line Stadion i 2016. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Mulighet for flere debutanter

I lørdagens kamp kan hele sju av våre spillere få sin hjemmedebut i OBOS-ligaen. Mats Viken, Sivert Sira Hansen, Marijan Cosic, Kaya Makosso, Nicolas “Piggy” Jenssen og Kristoffer Hoven, ble alle hentet til Sparebanken Sør Arena dette overgangsvinduet. Unggutten Sander Helland Richardsen kan og få sin første kamp på Sparebanken Sør Arena mot Aalesund. Kaya, Sivert og Marijan fikk sin ligadebut fra start, mens Nicolas Jensen ble byttet inn i første serierunde mot Bryne forrige uke. 

- Jeg gleder meg til å få spille foran Londsia, det blir spesielt. Nå handler det om å vinne denne kampen for supporterne", sier vår nye stopper, Sivert Sira Hansen, foran sin mulige hjemmedebut.

Pizzabakeren er lørdagens kampsponsor

Kampsponsor i hjemmeåpningen er Pizzabakeren. De deler ut skjerf og klappere ved inngangene for å lage liv og røre før- og under kampen! Det vil også bli konkurranser i pausen.

Kjøp kampbilletter og sesongkort HER!


Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 04.04.2024
Skrevet av: Marcus Petterson & Vetle Stousland