Første fysiske skolebesøk siden før pandemien

Tirsdag 10. mai gjennomførte flere av våre spillere de første fysiske skolebesøkene siden før pandemien, i samarbeid med Blå Kors Snakk Om Mobbing.

Annonse:

- Det var gledelig og virkelig på tide å kunne dra ut og ha fysiske skolebesøk igjen, sier leder for samfunnsansvar i Start, Espen Børufsen.

Espen fikk med seg Alagie Sanyang, Kristoffer Valsvik, Peter Reinhardsen, Mathias Grundetjern, Eirik Schulze og Sander Sjøkvist ut til å besøke skolene. 6. trinn på Wilds Minne skole og Fagerholt skole var klassene som ble besøkt.

- Vi trekker paralleller mellom den hverdagen man har som fotballspiller, og slik det er å være i en skoleklasse. I møte med elevene snakker vi om inkludering, vennskap, det å stå opp for hverandre, hvordan gjøre hverandre gode og litt om det hele rundt mobbing. I tillegg deler A-lagspillerne sine egne erfaringer, forteller Børufsen.

I tillegg til alt dette har våre spillere presentert Blå Kors Snakk Om Mobbings anonyme chatte-tjeneste, der barn og unge kan bekymringsfritt fortelle om sine opplever, og få hjelp fra trygge voksne.

Besøk Snakk Om Mobbing her

- For oss i Blå Kors Snakk Om Mobbing er dette viktig forebyggende arbeid. Vi ønsker å senke terskelen for å snakke om mobbing og de vanskelige tingene. At vi kan dra ut på skoleturne med A-lagspillere fra Start er vi veldig glade for, sier Sven Fredrik Stray fra Blå Kors Snakk Om Mobbing og fortsetter:

- Vi tror elevene lytter litt ekstra når det viktige budskapet kommer fra gode rollemodeller på fotballbanen. For oss er dette en ypperlig måte å profilere vår anonyme Chat SnakkOmMobbing.no inn mot målgruppen.

På programmet til skolebesøkene er det flere ting. Sven Fredrik Stray fortalte litt om hva Snakk Om Mobbing er, og spillerne begynner med å introdusere og presentere seg selv, deretter viser de en film som er laget av SnakkOmMobbing.no. Deretter legges det til rette for en dialog mellom spillerne og elevene.

- Det er gøy at elevene kan se en annen side av Startspillerne. Jeg må skryte av spillerne som har delt egne erfaringer fra både skolegang og fotballkarriere, på en forbilledlig måte, legger Stray til.

- Spillerne utfordrer elevene med et par relevante spørsmål rundt dette, og det åpnes også opp for spørsmål andre veien. Spillerene er også flinke til å dele egne erfaringer fra sin oppvekst, men også historier fra karrieren som spiller som kan relateres og er relevant til temaet vi fokuserer på sammen med Blå Kors, avslutter klubblegenden Børufsen.

 

Annonse fra Obos-ligaen: