Fornyet sesongkortet – vant signert Start-ball

Martin Ask Holthe (36) er fra Kristiansand, men har de siste 17 årene bodd i Oslo. Nå har han fornyet sesongkortet på Sparebanken Sør Arena for 2023. Her er den gode Start-supporteren fotografert på Engebråten ungdomsskole, der han jobber som lærer. (Foto: Privat)

Annonse:

Rundt 600 Start-supportere har allerede nå kjøpt eller fornyet sesongkortet for 2023. En av dem er Oslo-bosatte Martin Ask Holthe (36). For det vant han en OBOS-ball signert av alle Starts spillere og trenerteam.

- Jeg ante ikke at det var trekning en gang. Men det er alltid hyggelig å vinne noe, så dette var en hyggelig telefon å få, sier Martin Ask Holthe når vi får tak i ham på Engebråten ungdomsskole i Oslo, der han jobber som lærer.

- Hvor vil du plassere ballen?

- Her skulle jeg gjerne sagt på peishylla. Men i og med at jeg ikke har peis i leiligheten, så blir det vanskelig. Det blir vel til at jeg plasserer den en plass i stua.

Så 29 av 30 seriekamper

Martin har bodd i Oslo siden 2005, det hindrer ham ikke i å følge Start tett. I 2008 og 2012 fikk han med seg 29 av 30 seriekamper.

- I 2008 så jeg de 27 første kampene, og kjempet hardt for å få byttet jobbvakter slik at jeg kunne få med meg den neste. Det gikk ikke, og det var kjedelig å gå glipp av hjemmekampen mot Sogndal hvor opprykket ble sikret.

Det medfører selvsagt mye reising å følge Start fra Oslo. Martin sier han er blitt godt kjent med bussturen mellom Kristiansand og hovedstaden. Men det har også sine fordeler å være Start-fan bosatt på Østlandet.

- Ja, det gir gode reisemuligheter til å dra på bortekamper, både rundt Oslo og til byer som krever lengre reiser. Det er mer krevende å reise til steder som Alta, Florø og Ulsteinvik fra Kristiansand enn fra Oslo, sier 36-åringen, og legger til:

- Supportermiljøet i Tigerberget Øst arrangerer bussturer rundt om på Østlandet, og sørger alltid for at det finnes et sted man kan se kampene sammen de gangene jeg ikke har anledning til å reise.

- Pappa har «æren» 

Martin sier han har vært Start-supporter så å si hele livet. I barndommen tok pappa Kjell ham og søsknene med på Kristiansand stadion. Da stod de alltid i svingen. 

- Pappa har «æren» for Start-interessen. Det hendte han tok meg og min bror med på bortekamper på Østlandet også. Jeg forventet vel egentlig en slags «nedgang» da jeg flyttet til Oslo høsten 2005. Jeg husker jeg sa til pappa at «Jeg kan jo ikke dra hjem på alle hjemmekampene».  

- Svaret jeg fikk var «Kan du ikke komme hjem til Rosenborg-kampen i hvert fall, og så ser du det an fremover?». Resultatet var at jeg så de fleste hjemme- og bortekampene den høsten. Siden har det nesten bare blitt «verre».

- Hva betyr Start for deg?

- Tilhørighet til det lokale laget, og noe som hører til min sørlandske identitet. Å dele en felles interesse med familien, høre til et fellesskap av supportere, eller se fotball live heller enn på TV er noe jeg setter stor pris på. Start har gitt meg flere oppturer og mange nedturer, men man bærer alltid på en tro om at det er bedring og høydepunkter i vente.

Tung hjemtur på søndag

Martin var selvsagt til stede på Sparebanken Sør Arena da Start søndag møtte Kongsvinger om retten til å spille opprykksfinale mot Sandefjord. 

 - Jeg satt der frustrert og oppgitt sammen med pappa og min bror. Langt inn i overtiden håpet vi på et mirakel, men måtte til slutt innse at drømmen om opprykk brast. Hjemturen til Oslo var ikke av det lystigste slaget.

- Hva er ditt største ønske for fremtiden til Start?

- Det er vel at man satser på kontinuitet og gjør fornuftige, gjennomtenkte signeringer. Men også at man satser på egenutviklede spillere, slik at lokale helter kan dyrkes. Og så lever jeg jo i et evig håp om at Start kommer til cupfinalen en gang.

Da har i så fall Martin kort reisevei til Ullevaal stadion…

tempImageRrOgsg.jpg
Marianne Holthe kom til Sparebanken Sør Arena for å hente den signerte Start-ballen til hennes Oslo-bosatte sønn.

 

Annonse fra Obos-ligaen: