FORAN ÅSANE - START PÅ LØRDAG

Supporterblogger Frank har skrevet sine ord før kampen mot Åsane.

Annonse:

Da var landslagspausen (heldigvis) over og vi kan fokusere på det som betyr noe - nemlig at Start får sopet med seg nok poeng til å komme seg opp i det gjeveste selskap igjen. Denne gangen skal vi spille på gress og mot et lag som vi tapte mot sist vi dro til Bergen. La oss håpe vi kan få med oss 3 poeng fra Bergen denne gangen.

TABELLEN
2. Åsane 4...3-0-1... 6-4...9 poeng
7. Start   4...2-1-1... 7-6... 7 poeng


3 OPPLEVELSER FRA FORRIGE KAMP
I år vil jeg foran hver kamp trekke fram 3 ting fra forrige kamp som jeg bemerket meg. Det kan være noe som må forbedres eller noe som var bra. Forrige kamp var bortekampen mot Ranheim - som til slutt endte med 1-1.

1. Liten bevegelse. Alle vet at det er tungt å spille mot et lag som holder ballen i laget, og man må løpe rundt og jage etter ballen hele tiden. Enklere blir det heller ikke når det er 30 varmegrader. I denne kampen var det altfor liten bevegelse av Starts spillere når vi hadde ballen. I stedet ble ballen stort sett spilt langt opp i banen til en Ranheim-spiller og vi igjen måtte jage etter ballen igjen. I slike kamper er det utrolig viktig at vi får tak i ballen og klarer å holde ballen i laget så vi slipper å bruke alle krefter på å jage.

2. Manglende bytter. Denne henger litt sammen med det jeg nettopp skrev, men det var tidlig klart at hjemmelaget hadde langt mere krefter enn Starts spillere hadde. De fleste av Starts spillere hadde en tung kamp mot Aafk i bena, vi var på bortebane, det var utrolig varmt og vi ble stort sett løpende mellom og jage i 75-80 minutter. Det er blytungt.
Vi har denne sesongen muligheten til å bytte hele 5 spillere og da er det for meg veldig skuffende at vårt første bytte (utenom Ugland som måtte gå ut med skade) ikke kommer før i det 78 minutt, før det så kommer et bytte til på overtid for å drøye tid. Vi hadde 3 spillere på benken som ikke fikk spilletid, selv om det var merkbart at mange av Starts spillere var helt tomme tidlig i 2.omgang. Joda, det er riktig at et par av spillerne på benken ikke har spilt toppfotball, men de har da ben og kan springe? Det Start trengte i varmen i Trondheim var spillere som kunne kjempe og som kunne bryte opp Ranheims pasninger.. Hadde vi klart det tror jeg vi kunne vunnet flere dueller og fått ballen mer i eget lag. 
Nå fikk vi med oss et heldig poeng, men i slike kamper der spillerne helt klart er tomme for krefter, må vi få inn friske krefter mye tidligere.

3. Jonas Deumeland. I denne kampen kan vi takke Jonas Deumeland for at vi fikk med oss poeng. Han hadde flere meget gode redninger og var ellers trygg og god i alt han foretok seg. Det er heldigvis lov å ha en god keeper og når status skal gjøres opp i desember, så er det godt mulig at det er Jonas som er forskjellen på eliteseriespill og fortsatt spill i OBOS-ligaen. Mot Ranheim reddet han definitivt ett poeng. Dette er den beste keeperen i ligaen og kan bli utrolig viktig i kampene som kommer.ÅSANE FOTBALL
Åsane tok OBOS-ligaen med storm i fjor og endte på en fin 5.plass i sin første sesong i divisjonen med mye flott og underholdende fotball. De var dog ikke veldig gode hjemme på eget gress og endte så langt nede som 12 plass på "hjemmetabellen" med 6 seire, 4 uavgjorte og 5 tap. Denne sesongen har de startet med 9 av 12 mulige poeng og ligger akkurat nå på 2.plass. De har derimot hatt flere "enkle" kamper mot Raufoss, Stjørdals/Blink og Ullensaker/Kisa. De vant alle disse kampene med ett mål. Tapet kom mot FFK, som vant 3-2 på Myrdal Stadion.


ÅSANE'S 5 SISTE KAMPER
8 mai: Aalesund - Åsane 0-2 (treningskamp)
15 mai: Åsane - Fredrikstad 2-3 (serie)
20 mai: Ull/Kisa - Åsane 0-1 (serie)
25 mai: Åsane - Raufoss 2-1 (serie)
29 mai: Stjørdals/Blink - Åsane 0-1 (serie)IK START
Hos Start har El Makrini fått påvist korona, og dermed er han ute også i denne kampen. Mikael Ugland har ikke trent den siste uken og trolig ikke med her heller. Belli Moldskred har spilt landslagsfotball og er ikke tilbake - eventuelt i karantene så han er vel heller ikke klar? Han har iallfall ikke blitt drillet i laget som skal starte i Bergen.
Det har blitt skrevet i media at Start vil bytte formasjon og går over til 3-4-3 og at Joey har drillet dette laget: 

Deumeland

Jørgensen
Bergan
Reinhardsen

Sjøkvist
Schulze
Tønnessen
Robstad

Buch Jensen
Ramsland
Markovic


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter en god kamp - og spesielt 2.omg mot Aalesund dro vi til Ranheim med selvtillit og håp om at vi kunne få til noe der også, men etter 15 minutter var det enveiskjøring og bare flaks og en god Deumeland i mål gjorde at vi fikk med oss 1 poeng. Spillerne var slite, men de skal ha for en enorm innsats på en vanskelig bortebane.

Poengmessig har vi hatt en godkjent start på sesongen, men spillemessig har vi ikke skremt mange så langt. Nå ser det ut som om Joey tar grep og legger om til 3-4-3 formasjon. Er greit å ta grep synes jeg, men hvis vi starter med det laget som har blitt drillet så blir jeg skuffet. Adeleke Akinyemi fortjener definitivt en plass på dette laget og hvis han nå blir benket igjen, er det et klart signal fra Joey om at han ikke er med i fremtidsplanene hans. Akinyemi var strålende mot Aalesund og var langt fra blant de dårligste mot Ranheim - men allikevel ble han byttet ut først (bortsett fra en skadet Ugland) og tar vi med at han ikke fikk spilletid i det hele tatt mot Sandnes Ulf og mot Jerv, så kan det virke som om Joey ikke har troa på spilleren. 
I tillegg så er dette en kamp som passer en rask bakromspiller som Akinyemi bra. Vi spiller mot et hjemmelag som spiller med stor risiko da de ønsker å spille seg ut bakfra. De angriper med mange mann og etterlater seg store rom som hadde passet Adeleke veldig godt. 
Nå er ikke laget tatt ut, men jeg ville definitivt startet med Adeleke på høyrekanten - uansett hva slags formasjon. Eventuelt kunne man endret til 3-5-2 eller 4-4-2 og hatt Akinyemi og Ramsland på topp.

Vi skal nå inn i en periode hvor vi skal spille mot flere svakere lag - iallfall på papiret. De 5 neste kampene er Åsane(B), Ull/Kisa (H), Grorud (B), Bryne (H) og Strømmen (B). Dette er kamper der vi er helt avhengige av å ta godt med poeng hvis vi skal henge med i kampen om opprykk. Dette er 5 lag som kommer til å selge seg dyrt og som kommer til å kjempe for hver eneste ball. Jeg mener vi i disse kampene må ta minst 10 poeng, men skal vi klare det må vi levere bedre spill enn vi har gjort så langt i sesongen. Start har et mer enn godt nok mannskap til å styre alle kamper i OBOS-ligaen, og vi kan ikke stole på at Deumeland og flaks skal redde oss hver gang.

Jeg håper virkelig det nye systemet fungerer, og ikke minst håper jeg at Adeleke Akinyemi - som er en av våre formspillere - får starte kampen.
Uansett skal det bli moro med kamp igjen!

HEIA START!!!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: