Flóki går på lån

Vår islandske spiss Kristjan Flóki Finnbogason skal spille andre halvdel av sesongen i svenske Brommapojkarna.

Annonse:

Kristjan Flóki Finnbogason har signert en låneavtale med den svenske klubben ut 2018.

BP ligger på 15.-plass i den svenske toppdivisjonen, og blir til daglig trent av tidligere Kongsvinger-trener Luis Pimenta.

Finnbogason startet sesongen bra, med to scoringer på de to første kampene, men siden har han ikke funnet veien til nettmaskene.

Han mistet plassen på laget den siste måneden før sommerpausen, og nå har klubben vurdert det slik at det er best for Flóki å tilbringe det neste halve året på utlån.

- Da det ble tydelig at Flóki ikke lenger var førstevalg som midtspiss, kom vi gjennom samtaler frem til at det beste for hans utvikling ville være å få spilletid på et godt nivå, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

- Brommapojkarna kom på banen og viste stor interesse for Flóki. De ga oss forsikringer om at han hadde de egenskapene de søkte. Når spilleren selv tente på muligheten, ble vi i samråd enige om at dette var en god løsning.

Karlsen poengterer at dette ikke betyr slutten på Start-karrieren for islendingen.

- Flóki er fortsatt relativt ung og har absolutt vist sitt potensial i Start. I tillegg er en bra fyr som jobber hardt. Etter nyttår kommer han tilbake til Kristiansand med nye erfaringer. Vi ønsker både Flóki og Brommapojkarna lykke til i den viktige høstsesongen.

23-åringen kan få sin debut for BP allerede førstkommende lørdag om alle formaliteter i forbindelse med overgangen går i orden.

Annonse fra Obos-ligaen: