Ferien over for Start-spillerne – treningsstart uten nærkontakt

I morgen begynner Start-spillerne oppkjøringen mot en ny, spennende OBOS-liga-sesong. Det gjør de uten å kunne ha nærkontakt. Foto: NTB

Annonse:

- Jeg bruker veldig lite energi på å tenke om vi kan ha nærkontakt eller ikke. Dette faller under ting som vi ikke får gjort noe med.

Vi må bare løse det på best mulig måte ut fra sånn situasjonen er per dags dato. Da er det en meters avstand som gjelder, og da forholder vi oss til det, sier Start-trener Sindre Tjelmeland.

- Hvordan skal du organisere treningene uten at spillerne kan ha nærkontakt?

- Vi kan ikke spille, men vi kan ha spill-lignende aktiviteter som gjør at guttene ikke kommer i kontakt med hverandre. Vi kan ha diverse øvelser uten motstand, og så kan vi selvfølgelig ha løping som er relatert til fotball.

- Hvilke tanker har du gjort deg om å kunne ha kontakttrening fra 14. januar, når regjeringen skal evaluere de nasjonale korona-tiltakene?

-  Vi har fått gode signaler på at det kan bli åpnet for kontakt-fotball fra neste fredag, så vi planlegger ut fra det utgangspunktet. Samtidig er dette en situasjon vi nå snart har vært i i to år, så dette er ingen ny setting for oss, sier Tjelmeland – og legger til:

- Kravet jeg har spillerne er at vi skal ha fokus på oss selv og de tingene vi kan gjøre noe med hver dag. Vi skal gjøre det vi kan ut fra de forholdene vi blir gitt. Vi er rolige og vet at vi skal få gjort den jobben vi er satt til å gjøre. Vi kommer ikke til å skrike og skråle fordi ting er som de er. Det er selvfølgelig ikke ideelt, men vi er offensive uansett.

 

- Er det noen spillere som ikke dukker opp i morgen?

- Ja, Alagie Sanyang som spilte en ganske mye lengre sesong enn oss. Han var jo med i kvalifisering med KFUM, så han har fått litt forlenget ferie. Så er det Jonatan Braut Brunes som har fått korona, men nok er på plass i neste uke. I tillegg er Basilio Ndong opptatt med Afrikamesterskapet.

 

Starts første treningskamp skal etter planen spilles mot Vindbjart i Sørlandshallen 21. januar. Den tror imidlertid Sindre Tjelmeland at utgår.

Her er alle Starts treningskamper i sesongoppkjøringen.

- Ja. Vindbjart-kampen vil mest sannsynlig utgå da de som Norsk Tipping Liga-lag (3. divisjon – red.anm.) ikke er i første rekke til å komme i gang igjen. Vi forbereder oss i stedet på å spille en internkamp den dagen. Vi finner løsninger. Det blir bra uansett, sier en offensiv Sindre Tjelmeland

Annonse fra Obos-ligaen: