Vimpel U _ Hvit KANT16x9

Fem supportere får straff etter uønskede hendelser i juni

IK Start har vedtatt at fem supportere får straff etter uønskede hendelser i sommer. Straffene er mildere en først varslet, og klubben nærmer seg enighet om nytt sanksjonsreglement. I løpet av prosessen har sikkerhetsansvarlig valgt å si fra seg sitt verv i klubben.

Annonse:

IK Start har etter uønskede hendelser i forbindelse med et par av våre kamper i juni brukt tiden i sommer til å kartlegge omfanget av disse hendelsene og utarbeide rettferdige straffer for de involverte.

Sikkerhetsansvarlig og sanksjonsutvalget kom i sommer med en innstilling til styret i IK Start om straffer, og de som risikerte straff ble varslet. I ettertid har IK Start gjennom dialog med supporterutvalget valgt å dele ut mildere straffer enn først varslet til fem supportere.

- Straffene er en reaksjon på uakseptabel oppførsel knyttet til én borte- og én hjemmekamp i løpet av juni. Dialogen med supporterne har vært god, og vi har landet på mildere straffer en hva som først ble varslet, sier daglig leder Terje Marcussen.

Dialogen har også ført til at klubben nå er godt i gang med å utarbeide et nytt sanksjonsreglement, som alle parter kan enes om, og som vil skape mer klarhet i hvilke regler som gjelder på våre arrangementer.

Som et resultat av denne prosessen har sikkerhetsansvarlig, Leif Otto Nesset, valgt å si fra seg sitt verv, etter fem år som klubbens sikkerhetsansvarlig. Nesset var ønsket videre i sin rolle, men følte selv at tiden var inne for å gi ansvaret videre.

- Vi kan ikke annet enn å takke Leif Otto for det arbeidet han har gjort for klubben i de fem årene han her vært her. Leif Otto har vært en viktig ressurs og gjort et godt stykke arbeid i lang tid. Vi respekterer hans avgjørelse om i å trekke seg, selv om vi gjerne skulle hatt han med videre, sier Marcussen.

Det jobbes nå med å få inn en ny sikkerhetsansvarlig til våre arrangementer.

Annonse fra Obos-ligaen: