Eventyret over for Basilio Ndong

Sadio Mané og Senegal ble for sterke for Ekvatorial-Guinea i kveldens kvartfinale i Afrikamesterskapet.

De siste ukene har Ekvatorial-Guinea med Basilio Ndong på laget sjarmert fotballfans verden over. Landslaget til det lille sentralafrikanske landet leverte et strålende mesterskap, men mot Senegal tok eventyret slutt.

Senegal tok ledelsen i første omgang. Ekvatorial-Guinea kjempet seg tilbake og utliknet etter et strålende angrep regissert av vår venstreback, men kunne ikke stoppe Senegal. Til slutt ble resultatet 3-1 til senegaleserne. Dermed er eventyret over for Basilio for denne gang.

Tøff gruppe

Basilio og Co. havnet i en tøff gruppe med Elfenbenkysten, de regjerende mesterne Algerie og Sierra Leone. De fleste hadde nok tippet at Ekvatorial-Guinea skulle havne sist i sin gruppe, og etter et 1-0 tap i første kamp mot Elfenbenkysten så det mørkt ut.

Med kniven på strupen allerede i andre kamp, måtte Ekvatorial-Guinea vinne mot Manchester City-stjerne Riyad Mahrez og Algerie for å ha en realistisk sjanse for avansement.

Ndong temmet Mahrez i 90 minutter og bidro til at laget hans påførte Algerie sitt første tap på over 30 kamper. Siste gruppespillkamp mot Sierra Leone endte også i en 1-0 seier. Dermed gikk Ekvatorial-Guinea videre til åttendelsfinalene som gruppetoer med seks poeng.

Nervepirrende straffedrama

I åttedelsfinalen ventet Mali, med Sarpsborg 08-spiss Ibrahima Kone på topp. Igjen var Basilio og gjengen store "underdogs". Etter 120 minutter var lagene like langt. Dermed måtte det hele avgjøres på straffer.

Med keeper Jesus Owono i storslag seiret ekvatorialguineanerne 6-5 i straffesparkkonkurransen. I kvartfinalen ventet Senegal med Liverpool-stjernen Sadio Mane på laget.

Snipp snapp snute

Mot Senegal forventet de fleste at lykken skulle snu. Forhåndsfavorittene tok ledelsen etter en halvtime, og det hele så ut til å være avgjort. Basilio Ndong hadde ikke gitt opp. Og tidlig i andre omgang regisserte Start-backen et nydelig angrep som endte i utlikning.

Utover i kampen viste Senegal sin klasse og vant til slutt 3-1.

Vår venstreback spilte samtlige minutter i mesterskapet, og var en av de bedre spillerne til Ekvatorial-Guinea.

Start er veldig stolte over Basilio Ndongs innsats, og gleder oss til å få venstrebacken vår tilbake til Kristiansand.