«Et halvt sekund håpte jeg at ballen ville gå stang inn»

Her, på kunstgressbanen ved Kristiansand stadion, slet Jesper Gregersen ut sine første par fotballsko, som 5-åring. Sine sju første skoleår gikk han på Wilds Minne skole, i bakgrunnen. PS! Det skal nå legges nytt dekke på den vel 20 år gamle kunstgressbanen. Ny skole og flerbrukshall er også estimert å stå ferdig til skolestart i 2024. (Foto: Egil Olsen).

Annonse:

25 minutter før slutt i Starts borteoppgjør mot Mjøndalen sist søndag ble Jesper Gregersen byttet inn for Mathias Grundetjern. 12 minutter før slutt kunne han gitt Start ledelsen. Dessverre gikk det knallharde skuddet hans fra 10 meter i stolpen, helt oppe i krysset. Det er 17-åringen blitt litt «mobbet» for av venner og kjente.

- Ja, det er mange som har kødda litt med den sjansen. Litt ironisk har de sagt «hvordan er det mulig å bomme der?», smiler Jesper, og legger til:

- Jeg følte jeg traff greit, og merket at ballen i alle fall ville ha retning mot mål. Jeg kunne jo ha truffet helt feil og skutt langt over. Jeg husker at jeg så mot målet og at ballen gikk mot stanga. Det var et halvt sekund jeg håpte at den ville gå stang inn. Men så gjorde den dessverre ikke det, da. Det var selvfølgelig kjipt. Det hadde vært så gøy å putte der, sendt oss i ledelsen og mest sannsynlig gitt oss tre poeng. 

B40701CC-04F4-429B-92BE-8E71423A5351.jpeg
12 minutter før slutt mot Mjøndalen sist søndag drar Jesper Gregersen til fra 10 meter, og ballen smeller i krysset. – Det var et halvt sekund jeg håpte at den ville gå stang inn, sier 17-åringen, som da sannsynligvis hadde skaffet Start tre poeng.

A-lagsdebuterte mot Grorud

Jesper har fått skryt for innhoppet på Consto Arena i Mjøndalen, der han var involvert i mye da Start kjørte på mot slutten og kunne vunnet en kamp som de slet veldig i, særlig i 1. omgang.

- Jeg følte det gikk greit, og jeg var fornøyd etter kampen. Jeg synes vi reiste oss de siste 20-25-minuttene, og jeg følte jeg var med og bidro til at vi overtok kommandoen, og kunne vunnet. Hadde jeg bare scoret på den sjansen…, sier Jesper om sitt femte innhopp på A-laget denne sesongen. Han har tre i OBOS-ligaen og to i cupen. A-lags-debuten kom i 3-0-seieren over Grorud borte 8. mai.

- Å få debuten på A-laget er noe jeg har drømt om lenge. Det var selvfølgelig stort å komme innpå mot Grorud, men det var en helt annen følelse å få hjemmedebuten mot Sogndal. Foran så mange egne fans, i en så bra kamp, var det helt spesielt å spille.

Start vant den kampen 5-1 foran øynene på 5851 tilskuere.

Var målfarlig, høyre vingback

Jesper er ekte Londskråge, født og oppvokst på Hamreheia, noen hundre meter fra Kristiansand stadion. Han spilte for Start allerede som 5-6-åring, og har altså gått gradene helt til A-laget. Da han var liten var han en målfarlig, offensiv, høyre vingback, nå er det midtbanen han trives på.

- Du skrev proffkontrakt i november i fjor, og er nå skikkelig inne i A-lagsvarmen. Hvilke forhåpninger har du til høstsesongen?

- Jeg har egentlig bare lyst til å utvikle meg så mye som mulig, og vise meg fram og gjøre meg fortjent til noen innhopp på A-laget. Det hadde selvsagt vært gøy å få starte en kamp, det er jo det som er det store målet mitt, og noe alle vil. Men jeg må altså gjøre meg fortjent til det først. 

- Hvis vi ser enda større på det enn Start, hvilke ambisjoner har du som fotballspiller?

- Jeg trives veldig godt her i Start. Men jeg heier på Manchester United, så det hadde vært veldig gøy å spille for de en dag. Jeg vet at jeg da må opp enda et par hakk, men jeg har god tid, sier Jesper som fyller 18 år 21. august.

Søndag kommer Fredrikstad

Start står nå foran en ny, viktig kamp når Fredrikstad kommer på besøk til Sparebanken Sør Arena på søndag. Sindre Tjelmelands gutter er nummer ni på OBOS-tabellen med 23 poeng, laget fra plankebyen er på plassen bak med 21.

- Søndagens kamp er viktig, som alle kamper selvfølgelig er. Vi har nå fire poeng opp til den siste kvalik-plassen, så vi må helst ha tre poeng på søndag. Og vi vil alltid vinne.

- Har du en oppfordring til Start-publikummet foran søndagens kamp?

- Alle publikummere er viktige for oss, og jo flere som kommer, jo bedre er det. Londsia har levert i hele år, og jeg har stor tro på at de vil gjøre en god hjemmekamp også på søndag. Når de, og alle andre som kommer, gjør sitt, så skal vi på banen gjøre vårt for at det blir tre poeng, sier Jesper Gregersen, en av Starts aller mest lovende spillere, en fremtidig profil. 

FAKTA

Navn: Jesper Gregersen

Født: 21. august 2004 i Kristiansand

Høyde: 187 cm

Yrke: Skoleelev og fotballspiller. Begynner snart på tredje året på idrettslinja på Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG)

Posisjon: Midtbane

Annen favorittklubb: Manchester United

Annonse fra Obos-ligaen: