Erfaren midtbanekriger klar for Start

33-åring fra Nederland kommmer fra skotske Kilmarnock.

Start er enige med Mohamed El Makrini (33) om en ettårsavtale.

33-åringen har lang erfaring fra nederlandsk toppfotball, og har også spilt i danske Odense Boldklub (OB). Det siste året har han spilt i Kilmarnock i skotsk toppserie.

- Vi er veldig glade for å få inn en erfaren spiller som El Makrini. Vi solgte nettopp Aremu og da var deet viktig å få inn en spiller som kan styrke oss i midtbaneleddet.

- Han er en rutinert defensiv midtbanespiller med lang erfaring fra både nederlandsk, dansk og skotsk toppserie, sier Atle Roar Håland, sportslig leder i Start.

Håland håper at El Makrini og Christian Bolanos, som også er på plass i Kristiansand nå, vil gi laget viktig erfaring og rutine i innspurten.

- De har begge vært med på mye og vi håper de begge kan bidra positivt i det som blir en spennende innspurt, sier Håland.

- Gleder meg

El Makrini startet karrieren i Den Bosch før han gikk videre til SC Cambuur i 2011. Han var med på å spille Cambuur opp i øverste divisjon, og ble også kaptein på laget. Etter to sesonger i Eresdivisjon ble solgt til OB i dansk Superliga.

Der ble han en viktig brikke på laget og markerte seg blant annet med å være spilleren som løp mest av alle i dansk toppserie i 2016.

I januar 2017 gikk turen tilbake til Nederland, denne gangen til Roda. Etter halvannet år i Roda gikk El Makrini til Skottland og Kilmarnock. Neste kapittel i karrieren skriver på Sørlandet.

- Jeg gleder meg til å komme i gang og til å hjelpe klubben i siste del av sesongen for å berge plassen i Eliteserien, sier El Makrini.

Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

- Jeg er en hardtarbeidende midtbanespiller som gir alt på banen. Jeg har mye erfaring og håper å kunne hjelpe de unge spillerne på banen, sier han.

- Jeg føler meg i god form, jeg har vært gjennom en hel sesongoppkjøring med Kilmarnock

Se hele El Makrinis første intervju som Start-spiller her.


El Makrini ankom Kristiansand onsdag og gjennomførte den medisinske testen på Sparebanken Sør Arena i løpet helgen. Han har tatt sin andre corona-test mandag formiddag og kan forhåpentligvis trene med laget for første gang onsdag om alt er i orden.

El Makrini får drakt nummer 4 i Start.

 

Annonse fra Obos-ligaen: