En Start-legende legger opp

Etter 15 år og 320 kamper for klubben er det slutt for Espen Børufsen. Nå venter nye oppgaver i Start for 32-åringen. Foto: NTB scanpix

Annonse:

Børufsen kom til Start fra Våg før 2005-sesongen, og gjorde sin debut for A-laget høsten 2006. Etter femten sesonger på A-laget er det nå slutt. Kontrakten hans med klubben går ut til nyttår, og skadesituasjonen hans gjør at klubben denne gangen ikke tilbød ham en ny kontrakt som spiller.

- Det er tungt å måtte gi seg, men sånn er det. Jeg hadde håpet å spille minst ett år til, men da jeg fikk en ny skade i høst så visste at det ville bli vanskelig, sier Børufsen.

Kraftkaren fra Vågsbygd var ute med skade i to år, men klarte å kjempe seg tilbake på banen denne sesongen. Han var involvert i 18 kamper i 2020, fem av dem fra start. Den siste kampen ble dermed innhoppet mot Rosenborg 1. november.

- Det er rart å skulle gi seg som spiller. Jeg har vært i Start siden jeg var 16 år gammel. Jeg har vært utrolig heldig som har fått spille for klubben i mitt hjerte i så mange år. Jeg har vårt med på ufattelig mye gøy. Det blir en tomhetsfølelse når det nå er over. Selv om jeg har vært med lenge, så føles det som det har gått veldig fort, sier Børufsen.

NTB_Mv7jMdLQq7M
Espen Børufsen gjorde comeback, etter to år ute med skader, mot Viking i sommer.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Fortsetter i klubben

Men selv om han gir seg som spiller vil Børufsen fortsatt være en del av klubben. Når han har fått unnagjort litt ferie og pappaperm starter han opp i en nyopprettet stilling som leder for samfunnsansvar.

- Jeg er veldig glad for å ha fått muligheten til å tre inn i en ny rolle, og jobbe med noe jeg brenner for. Det betyr veldig mye å kunne fortsette i klubben. Det er tungt å legge opp, og å innse at den delen av livet er ferdig, men samtidig veldig godt at jeg fortsatt kan bidra for Start, sier Børufsen.

Han har vært delaktig i store deler av Starts samfunnsengasjement gjennom sin tid i klubben, både i Kirkens bymisjon og andre prosjekter i regi av Start Life Support, og den siste tiden som leder av Starts gatelag. Nå vil han få en viktig rolle i det som er en økt satsing på samfunnsansvar fra klubbens side. For første gang ansettes noen 100 prosent for å jobbe med samfunnsansvar.

- Vi er stolte av den jobben klubben har gjort gjennom Start Life Support og Gatelaget gjennom mange år, men vi ønsker å gjøre enda mer. Spesielt ønsker vi å bidra mer lokalt og med spesielt fokus på barn og unge, blant annet gjennom samarbeid med Blå kors/Snakk om mobbing, Kirkens bymisjon og kommunen. Der kommer Espen til å bli en viktig person, sier daglig leder i Start, Christopher MacConnacher.

- Espen har hatt en liten stilling som leder for Starts gatelag i år, han er utdannet sosionom og har vist over mange år at han brenner for denne typen arbeid. Vi er stolte over å at vi øker vårt samfunnsengasjement i en krevende tid, og veldig glade for å beholde Espen i klubben. Det er viktig for kulturen i klubben å beholde slike typer, sier MacConnacher.

espen børufsen 2
Espen Børufsen følger med på en trening med Starts gatelag. Arkivfoto

En fantastisk lojal spiller

Sportslig leder Atle Roar Håland forteller at det er trist at Børufsens karriere nå er over, og han roser han for sin lojalitet og ærlige innsats for klubben over 15 år.

- Espen har virkelig vært en fantastisk ambassadør for klubben, både på og utenfor banen. Han er en du alltid har kunnet regne med, han gir aldri noe annet enn 100 prosent. Det at han klarte å komme seg tilbake på banen etter to års skademareritt sier enormt mye om ham. Men det kommer en tid for alt, og Espen kan se tilbake på en flott karriere. Det er ikke mange som spiller over 300 kamper for en og samme klubb i dag, sier Håland.

Han forteller at klubben de siste årene har lagt tilrette så godt de kan for at han skulle komme tilbake på banen, og han har flere ganger fått nye, korte kontrakter i håp om at han skulle bli skadefri.

- Nå ville det vært veldig usikkert, både for Start og Espen, å fortsette lenger. Det kommer en tid etter fotballkarrieren også, og vi er glade for at han fortsatt vil være en del av miljøet her på Sparebanken Sør Arena, sier Håland, som selv spilte sammen med Børufsen i 2006 og 2007.

Noen bilder fra Børufsens innholdsrike Start-karriere.

Annonse fra Obos-ligaen: