Emir forlenger med Start til 31. desember 2025

På sin 18-årsdag i dag har Emir Derviskadic forlenget kontrakten med Start til 31. desember 2025. Her er han fotografert på Spartabanen i Sarpsborg, der han har drevet egentrening i pinsen.

Annonse:

- Jeg har valgt å forlenge fordi Start er en klubb jeg stoler mye på. Jeg har veldig tillit til trenere, sportssjef, ja, hele teamet rundt laget. Helt fra jeg kom til Start på sensommeren i fjor er jeg blitt tatt veldig godt vare på. Jeg får spille mye og jeg trives veldig godt i gruppen, sier Emir Derviskadic, og legger til:

- Vi har det jeg kan kalle et prosjekt som både vi i spillergruppen og trenerteamet bygger, og som jeg har veldig tro på at vi skal komme langt med. Start er en klubb, og har en spillerstall, som jeg har troa på at skal gjøre det bra.

Starts sportssjef, Magni Fannberg, sier dette om hvorfor klubben forlenger med Emir Derviskadic:

- Det gjør vi først og fremst fordi Emir er en god spiller som vi ønsker å knytte til oss over tid. Han har et enormt potensial som vi har stor tro på at vi sammen med ham kan utvikle de neste månedene og årene.

- De som har sett Emir i løpet av vinteren og våren, forstår at egenskapene hans som fotballspiller er ekstremt viktige for vår måte å spille på og klubbens identitet. Samtidig er han et bevis på at vi ønsker å gi unge spillere sjansen til å utvikle seg sammen med oss til å bli gode spillere på elitenivå.

Eliteseriedebuterte som 16-åring

Emir Derviskadic har i pinsen vært hjemme hos foreldrene sine i Sarpsborg. Der har han trent hver dag på Sparta Sarpsborgs bane, Spartabanen, der han spilte fra han var fem til han var 14 år, og gikk over til Sarpsborg 08s guttelag. Etter ett år der ble han flyttet opp på juniorlaget, der han spilte et halvt år, til han fylte 16 og ble flyttet opp på A-laget. 

Emir debuterte for Sarpsborg 08 i Eliteserien i 2020, som 16-åring, mot Molde, og ble da den yngste eliteseriedebutanten i klubbens historie. Han var imidlertid ikke fornøyd med treningshverdagen og antall kamper han fikk spille, og valgte 31. august i fjor å dra til Start da Sindre Tjelmeland kontaktet ham.

- Tilliten jeg får fra Sindre er jeg veldig glad for. Det er den som gjør at jeg kan slippe meg fri på banen og spille slik jeg liker. Jeg har også fått veldig mye hjelp av de andre i trenerteamet. Jeg er en spiller som vet hva jeg kan, men de hjelper meg med det jeg kan gjøre bedre og det jeg bør fortsette å fokusere på. Der synes jeg vi har truffet veldig bra. Det kan vi jo også se på utviklingen min i Start, som har vært veldig positiv, sier 18-åringen.

På sofaen med influensa

Emir Derviskadic og Start åpnet årets OBOS-liga-sesong på aller beste måte, og stod med 13 poeng etter de seks første kampene. I 1-1-kampen hjemme mot Mjøndalen ble Emir kåret til banens beste spiller. Han startet også i 0-1-tapet for Fredrikstad, men så fikk han influensa og måtte stå over mot Skeid (3-2).

- Jeg ble liggende på sofaen og beveget meg nesten ikke på litt over en uke. Jeg prøvde å bli frisk til Skeid-kampen, men innså fort at det var det ikke snakk om. Jeg syntes det gikk fint mot Sogndal (5-1), men siden da er ingen tvil om at sykdommen har preget meg. Men sånn er det i fotballen, og nå må jeg bare jobbe meg opp igjen.

- Nå har jeg hatt noen dager hjemme, der jeg for det meste har sprintet og løpt, men selvfølgelig også spilt litt fotball inn i mellom. Det viktigste er å få opp det fysiske slik at jeg kan begynne å prestere som jeg gjorde før jeg ble syk. Jeg vil absolutt si at landskamppausen kom på et beleilig tidspunkt for meg. 

Rolig 18-årsfeiring

Emir føler seg fortsatt ikke helt frisk, og har nå bestilt time for en generell sjekk hos lege. 

- Jeg merket etter den første egentreningen på Sparebanken Sør Arena i forrige uke at det fortsatt var tungt å puste og at jeg fikk slim i halsen. Da tenkte jeg at det var best å bestille legetime. Legen skal sjekke meg for litt forskjellig, blant annet om det kan være noe med halsen eller allergi. Er det noe, så er det noe som kan fikses, og så er det bare å kjøre på.

- Hvordan skal du feire 18-årsdagen?

- Det er stort å fylle 18. Jeg blir jo endelig myndig, har kun oppkjøringen igjen til lappen, og så har jeg signert ny kontrakt med Start som altså blir offentliggjort på 18-årsdagen min. Det synes jeg er utrolig stas. Ellers er jeg litt usikker på hvordan jeg skal feire dagen. Jeg feiret litt med familie og venner i helgen. Det blir i alle fall i rolige former, sier Emir Derviskadic.

EmirKontrakt.png
Annonse fra Obos-ligaen: