Emir Derviskadic får ikonisk draktnummer

Vet du hva fotball-ikonene Eric Cantona, David Beckham og Cristiano Ronaldo har til felles med Erik Mykland og Fredrik Strømstad? Ikke? Vel, de har alle spilt med nummer 7 på ryggen. Denne sesongen skal Emir Derviskadic ha det berømte tallet på sin Start-drakt.

Annonse:

- Jeg ble selvfølgelig utrolig glad da jeg fikk beskjed om at jeg skal spille med nummer 7. Jeg vet hvor stort det er å ha det nummeret i Start – med de profilene som har hatt det før. Det er et stort nummer å leve opp til, og det gir meg litt press. Men det må jeg tåle, sier Emir Derviskadic.

Emir var ikke født da Erik Mykland og Fredrik Strømstad, to av Starts største profiler gjennom tidene, første gang iførte seg syver-trøya på A-laget. Mykland gjorde det da han kom fra Bryne i 1989, Strømstad i 2002.

- Jeg har aldri hatt nummer 7 før, men jeg vet at det er et ikonisk nummer. På G16-laget i Sarpsborg hadde jeg nummer 10, og da jeg debuterte på A-laget der hadde jeg 23. Her i Start fikk 24 da jeg kom hit i fjor sommer, sier 17-åringen som har aldersbestemte landskamper for Norge og Bosnia-Hercegovina.

Emir Derviskadic

  • Født: 7. juni 2004

  • Draktnummer i Start: 7

  • Posisjon: Midtbanespiller

  • Klubber: Sparta, Sarpsborg og Start

  • Landskamper: 2 U17 for Bosnia-Hercegovina. Har også deltatt på samlinger med norske aldersbestemte landslag

Rockestjernen Kevin Keegan 


Erik Mykland hadde nummer 7 allerede da han var sju-åtte år gammel hjemme i Risør og spilte på lilleputtlaget. Der debuterte han allerede som 6-åring , noe han i grunnen ikke hadde lov til. Det var bare det at lille Erik var så mye bedre enn lagkameratene, som var minst 10!

- Da mamma var i England på den tiden, tok hun med seg hjem ei rød drakt som hadde nummer 7 på ryggen, til meg. Det var Kevin Keegan, en av de første rockestjernene i engelsk fotball, som hadde det nummeret i Liverpool. Han ble fort favorittspilleren min, Liverpool favorittlaget og nummer 7 favorittnummeret mitt, sier Mykland – og fortsetter:

- Bortsett fra i Hellas (Panathinaikos – red.anm.), så spilte jeg med nummer 7 gjennom hele karrieren. Han som hadde 7-er-drakten der, hadde 144 landskamper for Hellas. Da kunne jeg nesten ikke si at jeg ville ha drakta hans. Så da tok jeg nummer 12.

Erik Mykland

  • Født: 21. juli 1971

  • Draktnummer i Start: 7

  • Posisjon: Midtbanespiller

  • Klubber: Risør, Bryne, Start, FC Utrecht, FC Linz, Panathinaikos, 1860 München og FC København

  • Landskamper: 78 (2 mål)

Ønsket seg Erik Myklands nummer


Erik Mykland hadde dratt videre til 1860 München i Bundesliga da Fredrik Strømstad debuterte på Starts A-lag i 2001. Strømstad fikk ikke 7-tallet, som han hadde hatt siden han var 12-13 år, med en gang.

-  Jeg hadde nummer 7 fra vi fikk lov til å velge nummer.  Grunnen var jo Erik (Mykland – red.anm.) som spilte på A-laget og som jeg så opp til. Det var fordi Erik var den han var som spiller, og som type. Jeg så opp til ham, og assosierte meg med ham. Jeg ønsket å ligne på Erik. Det var altså ikke tallet 7, men personen, eller spilleren, som hadde drakta som gjorde at jeg ville ha nummer 7, sier Fredrik Strømstad – og legger til:

- Du går likevel ikke rett inn og tar syveren på Starts A-lag. Dette er jo et hierarki, ikke sant? Da jeg kom inn på laget, var Harald Lødemel nummer 7, og jeg fikk da nummer 19. Men jeg ble veldig glad da Lødemel sluttet. Da var jeg straks på Kai (Eriksen – red.anm.) og spurte om det var mulig å bytte. Siden hadde jeg nummer 7.

Fredrik Strømstad

  • Født: 20. januar 1982

  • Draktnummer i Start: 7

  • Posisjon: Midtbanespiller

  • Klubber: Start, Bærum og Le Mans (Frankrike)

  • Landskamper: 18 A- (2 mål) og 2 U21-landskamper

- Kan bli supporternes favoritt


- Har dere et råd å gi til Emir Derviskadic før han skal iføre seg den ikoniske nummer 7-drakta for første gang?

- Jeg har fulgt Emir siden han kom hit og spilte på 3. divisjons-laget i fjor sommer. Allerede da var han veldig fri i forhold til hvordan han spilte. Jeg håper han fortsetter å spille på intuisjon, teknikk og bevegelse. At han samtidig klarer å tilpasse seg et høyere og høyere nivå, og at talentet viser seg å være så bra at han kan spille med Start i Eliteserien – eller bli solgt til utlandet, sier Mykland – og avslutter slik:

- Emir har over snittet gode ferdigheter og en tilstedeværelse som fortjener ferdighetene. Nå har han fått et bra tall på ryggen og kan fort bli en favoritt blant Starts supportere.

Annonse fra Obos-ligaen: