HNO_6712

"Dette er en klassisk 6-poengskamp"

Les Frank Thomassens supporterinnlegg før IK Start - Sogndal her. (Foto: Helge N. Olsen)

Annonse:

FORAN START - SOGNDAL

Etter en godkjent kamp og 1 poeng i Kristiansund var kampen mot Skeid en kamp der ingenting annet enn 3 poeng var godt nok. Det startet temmelig tregt, og 1.omgang var absolutt ikke noe som fikk folk opp på kanten av setestolene. Heldigvis var 2.omgang mye bedre og vi fikk en scoring av Sawo tidlig, og i løpet av det siste kvarteret fikk innbytter Sadiku satt inn sine to første scoringer i Start-trøya. Det ebbet til slutt ut med en komfortabel 3-0-seier til Start. Søndag blir det trolig verre da opprykksjagende Sogndal kommer på besøk til Sparebanken Sør Arena.

TABELLEN

4. Sogndal... 16...9-3-4...26-18...30 poeng

5. Start....... 17...7-6-4...36-25...27 poeng

LYSPUNKTER FRA FORRIGE KAMP 

Jeg vil denne sesongen trekke fram to positive ting fra vår forrige kamp. 

Forrige kamp var hjemmekampen mot Skeid som endte med 3-0

- Agon Sadiku: En spiss måles alltid i antall scoringer, og for en spiss som Sadiku som kommer til Start for å få litt selvtillit og spilletid var det uhyre viktig at det startet med 2 nettkjenninger allerede i første hjemmekamp. Selv om han ikke hadde et kjempebra innhopp spillemessig, så gjorde han det han er hentet for å gjøre. Han scoret mål, og nå har han 2 scoringer på 52 minutter i Start-drakta. Det gir et ganske greit scoringssnitt.

- Fabian Østigård Ness: Dette er en spiller som briljerte stort i vinter, men som har hatt en veldig vanskelig vårsesong i Start-drakta. Han har spilt altfor mye på det safe og sjeldent bidratt offensivt. Mot Skeid fikk vi se mye av det vi så i vinter, og Ness hadde en herlig målgivende til Sawo's 1-0 scoring. La oss inderlig håpe at venstrekanten vår har fått litt selvtillit og at vi kan se den formen han hadde i vinter. Det er viktig at Start er en trussel på begge kantene.

SOGNDAL

Sogndal var nevnt som en av outsiderne til å rykke opp denne sesongen og det virker absolutt å stemme. Kampen deres mot KBK ble utsatt, men dersom de hadde vunnet den, hadde de lugget på 3 plass, kun 2 poeng bak FFK på topp. Akkurat nå er de 3 poeng foran Start og med en kamp mindre spilt. Laget til Tore Andre Flo har 3 strake seire, men er inne i en vanskelig periode med hengekampen mot KBK som trolig blir spilt snart, i tillegg til bortekamp mot Start og hjemmekamp mot Kongsvinger.

Selv om Sogndal har 3 strake seire, så må det sies at de var heldige som vant i Sandnes forrige helg. Hjemmelaget hadde flest skudd og flest skudd på mål så den kampen kunne fort bikket andre veien.

Sogndal har hentet en islandsk spiller denne uka. Oskar Borgborsson kom til Sogndal på mandag og er nok aktuell for spilletid her. 19-åringen kommer fra Fylkir og kan spille sentral midtbane og venstrekant.

Sogndals toppscorer denne sesongen er også en islending. Valdimar Ingimundarson har 5 scoringer, i tillegg til 3 målgivende. Dette er nok en spiller vi må passe godt på.

Her er laget de startet med i forrige seriekamp borte mot Sandnes Ulf (og poengene fra Nettavisen):

1

Renze Fij

5

11

Andreas Hoven

7

3

Mansour Gueye

4

4

Daniel Arrocha

5

17

Martin Sjølstad

6

15

Kristoffer Nessø

6

13

Per-Egil Flo (k)

5

29

Kristoffer Steinset

5

7

Jónatan Ingi Jónsson

6

8

Valdimar Ingimundarson

5

27

Sondre Ørjasæter

6


Sogndal har ingen spillere som soner karantene, og har heller ingen store skadeproblemer foran kampen mot Start.

SOGNDALS 5 SISTE KAMPER

24 juni: Sogndal - Fredrikstad 0-1 (serie)

28 juni: Sogndal - Sarpsborg 3-4 (cup)

1 juli: Skeid - Sogndal 2-4 (serie)

8 juli: Sogndal - Jerv 5-1 (serie)

6 august: Sandnes Ulf - Sogndal 1-2 (serie)

IK START

Hos Start er Sanyang fremdeles ute, mens Sawo vel kjemper en kamp mot klokka for å bli klar til kampen. Det er derimot godt mulig at Start ikke vil risikere Sawo da man er i forhandlinger med klubber om et mulig salg. Jeg tipper at Sawo ikke blir brukt i denne kampen. En som vel garantert starter er Agon Sadiku. Han fikk en flott opplevelse sist og la oss håpe at han fortsetter der han slapp mot Skeid. Bortsett fra våre to spisser er det vel bare Tveita og Schulze som er ute med skade.

I FARESONEN 

Det begynner å bli delt ut endel kort nå, og dermed er det interessant å se hvem hos Start og hvem hos vår neste motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. Da spiller Start borte mot Raufoss.

START: Vito Wormgoor (5 gule), Henrik Robstad (3 gule), Fabian Østigård Ness (3 gule), Emir Derviskadic (3 gule), Tom Strannegård (3 gule)

RAUFOSS: Magnus Fagernes (3 gule)

NOEN TANKER TIL SLUTT

Start slo som forventet Skeid ganske greit til slutt, selv om det var en svak og kjedelig 1.omgang. Heldigvis har vi spisser som kan score mål og det er vel derfor Start er det mestscorende laget i divisjonen.

Kampen mot Skeid var en kamp som måtte vinnes, men kampen mot Sogndal er like viktig, om ikke viktigere. For dette er en klassisk 6-poengskamp der vi med seire går forbi Sogndal på tabellen og klatrer opp på 4 plass. Skulle det derimot bli tap, så er avstanden opp til Sogndal hele 6 poeng i tillegg til at Sogndal har en kamp til gode. Dette er en utrolig viktig kamp om vi skal ha mulighet til en topp-2 plassering. 

Sogndal er også et lag som scorer masse, spesielt i det siste. På deres 4 siste kamper har laget scoret 14 mål og derfor er det viktig at forsvaret vårt har dagen. Vi har ikke råd til billige baklengsmål og må tette igjen bakover, Vi vet at vi vil få sjanser. 

Sogndal er normalt veldig gode på dødballer og derfor er det viktig at vi ikke gir bort unødvendige frispark, kast og cornere på egen banehalvdel. Da kan det fort bli farlig.

Jeg tipper dette blir en tett og jevn kamp der marginer vil avgjøre hvem som vinner.  Derfor er det utrolig viktig at publikum kommer på kamp og at folk bidrar til å skape en god ramme rundt kampen. Ta på dere noen gule effekter, bli med på sanger og rop og vis at du bryr deg. Start har fremdeles en OK mulighet til å klare direkte opprykk, men da må slike kamper som dette vinnes.

Det er lov å håpe. Og så håper jeg at det blir godt over 5000 mennesker på kamp og at Start fortsetter den gode hjemmeformen. 

Heia Start!

Annonse fra Obos-ligaen: