- Det ser lovende ut

Damion Lowe kom tilbake i storform etter en lang "sommerpause". Han mener laget har tatt store steg defensivt den siste tiden. Arkivfoto: NTB scanpix

Annonse:

Damion Lowe fikk en lenger sommerpause enn resten av laget slik at han kunne være med på fødselen av sin sønn. Etter at han kom tilbake, like før kampen mot Ranheim, har laget spilt to kamper og sluppet inn kun ett mål. Det var i tillegg et drømmetreff fra 30 meter fra Strømsgodset-stopper Jakob Glesnes.

Lowe synes Start-laget er mer solide nå enn tidligere i sesongen.

- Jeg synes formasjonen vi spiller nå fungerer veldig bra, den passer spillerne vi har. Jo mer vi trener, jo bedre blir vi, og guttene blir også bedre kjent med Kjetils ideer. Vi er fokuserte og vi spiller for hverandre. Det ser lovende ut, sier Lowe.

Han ble kåret til Starts bestemann mot Ranheim kun to dager etter at han kom tilbake til Kristiansand, etter over en måned borte fra laget. Mot Strømsgodset stod han igjen frem som en av lagets beste, og han slapp ikke toppscorer Marcus Pedersen til mye i løpet av kampen.

Hvordan holdt du deg i form gjennom sommeren?

- Jeg trente med New York Red Bulls et par uker. Men som spiller kan man ikke lure seg selv, man må jobbe hardt og passe på å holde seg i form. Jeg ville komme tilbake i topp form slik at jeg kunne hjelpe laget, sier Lowe.

Etter en trøblete innledning på sesongen, der han fikk hjerteproblemer, og mistet mange uker med trening, har han nå funnet tilbake til sin beste form. Nå ser han frem til de siste månedene av sesongen.

- Jeg tar bare en trening og en kamp av gangen. Jeg jobber med mine svakheter og mine styrker. Jeg prøver å vinne mine dueller på banen, for å hjelpe laget, sier han.

Mandag kl. 19 venter en ny viktig kamp, hjemmekampen mot Odd. Etter to uavgjort-kamper på rad er Lowe veldig gira på å få en ny trepoenger snart.

- Det er ingen hemmelighet (for å vinne). Vi må gå der og jobbe hardt og følge trenerens instruksjoner. Så må vi vinne våre individuell dueller på banen. Det er viktig, sier Lowe.

Se hele intervjuet med den jamaicanske midtstopperkjempen her.


Annonse fra Obos-ligaen: