«Det hjelper ingen å prate skit nå»

BJØRNS SUPPORTERBLOGG: Bortekampene mot Bryne var i mange år tradisjon på høyde med jul og påske. Helt fra min barndom, da pappa fikk terminlisten og krysset av bortekampen mot Bryne, var det en selvfølge med tur i vesterled.

Annonse:

Kampen i dag så jeg foran 70-tommeren, sammen med mine barnebarn, Hennig-Olsen is og en brus. Før kampen tenkte jeg at Start ville slå hardt tilbake etter et helt unødvendig poengtap hjemme mot Raufoss. Slik skulle det ikke gå. Dessverre.

Det var oppløftende nytt å få vite at Fallenius og Emir var klare. Jeg tror Start hadde slått Raufoss med dem på laget - spesielt førstnevnte gjør nemlig Braut Brunes mye bedre (Eggens go'fot-teori i et nøtteskall), og Emir er god til å vende spillet. Neste overraskelse var at Vito ikke var med. Jeg går ut fra at han er skadet.

Ellers er Bryne stadion et trist skue, spesielt for oss som er vant til å se fotball på Sparebanken Sør Arena. Eneste endring på Bryne de siste 30 årene må være leilighetsblokkene bak det ene målet. Men spillebanen ser bra ut, med flott naturgress.

Igjen imponerer supporterne. To-tre hundre med flagg og bannere er en glimrende støtte til laget. Når det gjelder det som foregikk på banen, begynte Start best, og angrep flere ganger friskt på venstresiden, hvor Tønnessen og Ndong kombinerte bra. Kun meget godt keeperspill hos Bryne hindret Start i å ta ledelsen, men etter hvert overtok Bryne, som vant innkast og cornere i bøtter og spann. 

I motsetning til Start utnyttet de disse dødballene, og første omgangs eneste mål kom etter en slik, hvor vårt forsvar ble altfor passivt.  Uten at jeg har statistikker i mitt noe spesielle hode, har jeg et inntrykk av at Start er for dårlige på dødballer imot. Og igjen, til det kjedsommelige: Våre motstandere klarer å få ned tempoet i kampene, bant annet ved å bruke altfor lang tid på dødballer. Jeg skjønner ikke at ikke dommerne tar tak i dette.

Jeg hadde et godt håp om Start-seier da andre omgang startet. Jeg håpte på høyere tempo og utnyttelse av sterk medvind. Den rutinerte kommentatoren Arve Fuglum sa seg tidlig enig med meg i at Bryne bruker la-a-ang tid på dødballene. 

Det er ingen tvil om at Start leverer langt under forventning så langt, men jeg blir lei meg av alt slaktet de får av innsendere i  kommentarfeltet på fvn.no. Dette er Start, det er vårt lag, som vi ønsker skal gjøre det godt. Da hjelper ikke negativ surmuling. Vi må ikke fremstå som medgangssupportere. Jeg hadde fremdeles et godt håp om at kampen kunne snus.

Og Start løftet seg noe, og kjørte etter hvert kampen fullstendig, men slet med å skape de store sjansene, i tillegg til at Brynes keeper er god. Så skjedde selvfølgelig det som ikke skal skje: Bryne økte til 2-0. Da var løpet kjørt.

Så nok et poengtap, denne gangen alle tre. Det begynner selvfølgelig å se mørkt ut. Det er nå det er viktig at alle står samlet; supportere, ledere, trenere, Fædrelandsvennen, alle som ønsker Start det beste. Det hjelper ingen ting å prate skit nå. 

Heia Start!!!

Annonse fra Obos-ligaen: