10

"Det er utrolig viktig at vi slår tilbake umiddelbart"

Les Frank Thomassens supporterinnlegg før Åsane - Start her. (Foto: Svein Grundetjern)

Annonse:

Det ble til slutt en frustrerende 16.mai kamp da vi klarte å rote bort 2 poeng i en kamp der vi hadde full kontroll i lange perioder. Og selvsagt var det Martin Ramsland som utlignet på overtid. Det var et veldig surt poengtap etter 2 fine seire på rad. 

Det er utrolig viktig at vi slår tilbake umiddelbart og tar 3 poeng mot tabelljumbo Åsane. Det som dog er skummelt er at Åsane har sluppet inn 2 mål mindre enn Start, så det er ingen tvil om at Start må finne ut av de defensive problemene vi har slitt med så langt i sesongen.

TABELLEN

5. Start...... 8...3-4-1...20-13..13 poeng

16. Åsane.. 8...0-4-4.... 7-11....4 poeng

LYSPUNKTER FRA FORRIGE KAMP 

Jeg vil denne sesongen trekke fram to positive ting fra vår forrige kamp.

Forrige kamp var hjemmekampen mot Sandnes Ulf som endte 3-3.

- Sander Sjøkvist: Sander Sjøkvist er definitivt en av Starts formspillere. Både mot Hødd og Sandnes Ulf leverte Sjøkvist 2 målgivende og det er utrolig gledelig at han endelig får ut potensialet etter at han mistet plassen sin i fjor. 

- Vajebah Sakor: Etter en middels debut, fikk vi en mye bedre prestasjon av Sakor. Selv om han langt fra var feilfri, så ser vi at han vil bli en viktig spiller for Start. Han scoret et fint mål og laget ble betydelig svakere etter at han gikk ut. Forhåpentligvis kan han holde enda litt lenger i kampen mot Åsane.

ÅSANE FOTBALL

Åsane ble stiftet i 1971 og spilte i 2.divisjon mellom2003 og 2014. Etter dette har de stort sett spilt i 1.divisjon, med unntak av 2019 da de var en liten tur nede i 2.divisjon igjen. Laget til Morten Røssland har derimot slitt en stund og i 2022 endte de på 13 plass, mens de denne sesongen virkelig har startet svakt og har 0 seire, 4 uavgjorte og 4 tap på sine 8 første kamper. De tre siste kampene har alle endte med ettmålstap og dermed ligger laget helt sist foran kampen mot Start. Et dårlig tegn er det også at keeper Idar Lysgård var deres klart beste spiller da de tapte 0-1 borte mot Moss i forrige runde.

Her er laget de startet med i forrige kamp mot Moss (og poengene fra Nettavisen):

 

30

Idar Lysgård

7

6

Ola Heltne Nilsen

4

5

Sindre Austevoll

4

2

Martin Ueland (k)

4

22

Håkon Sjåtil

4

15

Sander Eng Strand

5

16

Didrik Fredriksen

5

29

Kristoffer Stephensen

4

8

Emil Sildnes

4

20

Stian Nygard

3

28

Mame Mor Ndiaye

4

Åsane har ingen med karantene og det er ikke kjent om de har spesielle skadeproblemer foran kampen mot Start.

Det er også litt interessant å følge med på Emil Sildnes som var høyaktuell for Start tidligere i vinter. Han ble i følge FVN tilbudt kontrakt med klubben, men det endte til slutt med at han gikk til Åsane.

ÅSANES 5 SISTE KAMPER

30 april: Åsane - KFUM 1-1 (serie)

3 mai: Raufoss - Åsane 0-0 (serie)

6 mai: Ranheim - Åsane 3-2 (serie)

13 mai: Åsane - Sogndal 2-3 (serie)

16 mai: Moss - Åsane 1-0 (serie)

IK START

Hos Start så var både Fabian Østigård Ness og Emil Grønn Pedersen tilbake på benken i kampen mot Sandnes Ulf. Begge kom inn uten å levere all verdens. Keeper Jasper Silva Torkildsen er tilbake i trening, men trolig blir det Mark Jensen som igjen vokter buret til Start.

I FARESONEN 

Det begynner å bli delt ut endel kort nå, og dermed er det interessant å se hvem hos Start og hvem hos vår neste motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. Da spiller Start hjemme mot Ranheim.

START: Ingen Start-spillere som er i faresonen foran denne runden.

RANHEIM: Nicklas Frenderup har fått 3 gule kort og er i faresonen. Får han gult i denne rundens kamp mot Sogndal, må han stå over kampen mot Start.

NOEN TANKER TIL SLUTT

Kampen mot Sandnes Ulf var utrolig merkelig. Vi gikk ut i hundre og hadde full kontroll i starten av kampen. Vi tok ledelsen etter 18 minutter og gikk opp i 2-0 kun 8 minutter senere og det var nok flere enn meg som tenkte at dette kom til å bli en grei seier. Men, klok av skade burde vi visst bedre, for Start er fryktelig ustabile og selv om vi har levert mye bra offensivt, så har vi slitt veldig defensivt. Faktisk er det kun Skeid (19) som har sluppet inn flere enn Start (13). Og etter spill og sjanser burde nok antall baklengsmål vært enda høyere. 

Start har hatt mange skader så langt i sesongen, men det er ikke mange av disse som er i forsvaret, og med erfarne spillere som Wormgoor, Vikstøl, Robstad og Mares er det fryktelig skuffende at vi ikke klarer å tette bedre igjen. Det er svake markeringer, det er tabber og det er altfor lite hjelp fra de på midtbanen. Jeg regner med at dette er hovedfokuset til Sindre Tjelmeland de siste dagene.

Offensivt er det mye bedre og Start har scoret 6 flere enn KBK som har scoret nest-flest denne sesongen. Nå har vi kanskje vært i overkant effektive, men vi har mange som kan score mål - og det tror jeg vi vil fortsette med, så nå handler det om å tette igjen bakover.

Vi har spilt over 25% eller ¼ av sesongen og vi er inne i en utrolig viktig fase. Det kan fort bli 2-3 lag som drar i fra i toppen, og derfor er det viktig at vi henger med. Klarer vi nå 2-3 strake seire, har vi et godt nok lag til å kapre en topp-2 plass denne sesongen.

Men da må kamper som den mot Åsane vinnes.

Lykke til alle Start-venner!

 

Annonse fra Obos-ligaen: